Azi Bucataresele Vesele va prezinta reteta Budinca de ciocolata de casa pe care o servim alaturi cu un pahar de vin demidulce din colectia Cupola Sanctis – Sfanta Ana , de la Crama Oprisor. De cele mai multe ori din comoditate poate, nu preparam budinca in casa ci preferam sa o cumparam. Este adevarat , e mult mai usor , dar sa stiti ca nu este greu sa prepari budinca si putem spune ca este mult mai gustoasa si sanatoasa decat budinca cumparata. Putem folosi aceasta budinca la obtinerea diferitelor creme pentru torturi si prajituri , la prepararea unor deserturi rapide cum ar fi prajitura rapida cu budinca de casa , la prajitura Manyka care are la baza o crema de budinca, la prajitura cu mere si crema, la umplerea clatitelor , sau la pregatirea unui tort de clatite cu crema de budinca. Budinca de ciocolata este si va fi mereu numarul unu la noi in familie, urmat apoi imediat de budinca de vanilie.
Ingrediente:
500 ml lapte,
2 galbenusuri,
3 linguri amidon alimentar,
2 linguri cacao,
5 linguri zahar,
Preparare:
Intr-un vas amestecam 2 galbenusuri de ou cu 5 linguri zahar, 3 linguri amidon, 2 linguri cacao. Adaugam treptat laptele rece si punem apoi vasul la foc. Fierbem compozitia pana se ingroasa. Portionam budinca rezultata in vase sau forme umezite cu apa rece in prealabil si le dam rece pentru 2-3 ore.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Paula Gafitescu
17/11/2012 at 23:45Budinca de ciocolata e preferata mea!
Lubita Iancu
18/11/2012 at 11:51Ce buna-i budinca,daca e cu cioco…!!!
Pup si o zi buna!!
Lubita Iancu
18/11/2012 at 11:51Ce buna-i budinca,daca e cu cioco…!!!
Pup si o zi buna!!
LianaFilipas
18/11/2012 at 15:58Asa este , Lulu ! 🙂