Budinca de croissante cu branza calcica
Budinca de croissante cu branza calcicaeste un desert gustos si rapid ce poate fi pregatit fara probleme si de cei mai neindemanatici.Budinca de croissante cu branza calcicaSe poate face in foarte multe variante , eu am ales ca pe langa fructe sa folosesc si branza alba calcica pentru copii de la Delaco.
La prima vedere nu e asa aspectoasa dar pe cuvant ca e grozav de buna!!
Va recomand sa o incercati !!
Budinca de croissante cu branza calcica-Ingrediente
3 croissante
200 g branza alba calcica pentru copii
50 g ciocolata maruntita
o mana zmeura
1 banana
250 ml lapte
2 oua mari
2 linguri mari cu smantana grasa
1/2 baton vanilie sau esenta de vanilie
100 g zahar
2 linguri zahar brun
30 g unt
Budinca de croissante cu branza calcica- Mod de preparare
Ungem forma de graten cu unt.
Rupem croissantele si le asezam in forma alternand cu ciocolata maruntita, fructele si bucatele de branza calcica.
Batem ouale cu zaharul, smantana, vanilia si subtiem cu laptele.
Turnam compozitia peste croissante si lasam cam 15 min pana ce croissantele se inmoaie.
Presaram deasupra cu zahar brun inainte de a baga forma in cuptor.
Preincalzim cuptorul la 180 grade C si coacem timp de 40 min.
Se poate consuma atat calda cat si rece alaturi de inghetata, sos de fructe, sos caramel sau chiar simpla.