Budinca de orez cu lapte de cocos si mango
Totdeauna retetele asiatice au fost o provocare pentru mine. Foarte rar le pregatesc, asta nu fiindca nu imi plac dar unele ingrediente imi sunt imposibil de procurat.
Tocmai de asta, nu am stat prea mult pe ganduri si am acceptat imediat provocarea venita din partea Shan’shi de a testa produsele, care trebuie sa recunosc sunt de o calitate ireprosabila
Asa ca, azi va prezint un desert thailandez in care am folosit lapte de cocos, orez si mango.
E delicioas!!
Daca iubiti aroma nucii de cocos , cu siguranta si acest desert savuros va va fi pe plac!!
Budinca de orez cu lapte de cocos si mango-Ingrediente
2 portii
200 g orez basmati Shan’shi
330 ml lapte cocos Shan’shi
330 ml apa
4 linguri de zahar(sau dupa gust)
un baton de vanilie
200 ml smantana pentru frisca
3-4 linguri fulgi nuca de cocos
un mango copt
Pentru ornat
felii de mango
coaja rasa de la limeta
Budinca de orez cu lapte de cocos si mango-Mod de preparare
Se pune orezul intr-o oala, impreuna cu laptele de cocos, apa, batonul de vanilie despicat pe din doua si un pic de sare.
Se fierbe la foc mic timp de 15-20 min, amestecand continuu pana ce orezul se inmoaie.
Intre timp, prajim nuca de cocos intr-o tigaie, pana se rumeneste usor.
Se pune pe o farfurie si se lasa la racit.
Fructul de mango se curata si se taie in cubulete, lasand deoparte cateva felii pentru decor.
Cand orezul este gata, luam oala de pe foc, indepartam batonul de vanilie, adaugam nuca de cocos prajita, cubuletele de mango si smantana.
Amestecam bine pana ce toata smantana este incorporata, acoperim vasul si lasam sa stea la cald 5-7 min inainte de a fi servita.
Se pune in boluri de servit, se orneaza cu felii de mango si coaja rasa de limeta.