Bulgarasi din Jeleu de Morcovi este un dulce ce se poate prepara atat in zilele de Post de peste an cat si in restul zilelor. Este foarte bun si usor de preparat si este pe gustul copiilor dar si al adultilor. In cele ce urmeaza aveti reteta si pasii de preparare, speram sa va fie de folos.
Ingrediente Bulgarasi din Jeleu de Morcovi:
500 gr morcovi
500 gr zahar
100 ml apa rece
3 plicuri zahar vanilat
2 sticlute esenta lamaie sau fistic
1 plic gelatina vegetala
2 lamai
cocos
Preparare Bulgarasi din Jeleu de Morcovi:
Curatam si spalam morcovii. Ii dam pe razatoarea mica si ii amestecam cu 500 gr zahar. Lasam sa stea cu zaharul intr-o cratita timp de 3 ore. In acest timp ,mai amestecam din cand in cand. Dupa cele 3 ore adaugam 100 ml apa rece, 3 plicuri zahar vanilat , coaja rasa de la cele 2 lamai si cele 2 sticlute de esenta de lamaie (sau fistic) ,amestecam si fierbem compozitia la foc mic pana scade zeama.
Pliculetul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam sa se inmoaie. Incalzim usor pe foc mic pana se dizolva gelatina(atentie sa nu fiarba!!!) si o adaugam la compozitia de mai sus. Se amesteca si se da la rece pentru circa 1 ora . Se ia apoi cate 1 lingurita din compozitie si formam in palmele umezite cu apa rece jeleuri sub forma de bulgarasi .
Bulgarasii se dau prin nuca de cocos sau zahar. Se pastreaza la rece.
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
Mary
28/04/2009 at 12:02seems reaaly nice this treat!
Liliana
28/04/2009 at 12:03Foarte apetisant arata!Desa m-ai convins sa incerc reteta!
Miha
28/04/2009 at 13:08Super tare reteta! Bravoo! Chiar o s-o incerc si eu cat de curand! Multumim!
Jacktels Kochbuch
28/04/2009 at 17:15Super Creation,
asa ceva nu vezi toatä Ziua. Kompliment !!
LG Jacktel
Leila
28/04/2009 at 22:51Thanks Mary!
Leila
28/04/2009 at 22:52Pe raspunderea mea ca o sa iti placa Liliana 🙂
Pupice
Leila
28/04/2009 at 22:53Multumesc, Miha 🙂
Leila
28/04/2009 at 22:55Jack , ca de obicei esti dragut :),chiar daca ma confunzi uneori cu Lory :))
Am gasit si eu la tine cateva retete ce imi sunt pe plac si le voi pune in aplicare cat de curand .
Pupice
Jacktels Kochbuch
28/04/2009 at 23:00Hallo Leila,
e cam greu sä vä despärzesc, numai un Blog si din obisnuintä nu mä uit cine a postat. Scuze, promit sä mä uit de acuma korrekt. Si mä bucur cä iti place Blogul meu.
Multe Salutäri Jacktel
Leila
28/04/2009 at 23:25:)) ok Jack , e normal sa fii derutat, nu trebuie sa iti ceri scuze 🙂 Nu ma deranjeaza ca imi spui Lory , as vrea eu sa am indemanarea ei la dulciuri …. dar pana acolo am cale lunga de strabatut inca 🙂
Cu stima, Lia
Jacktels Kochbuch
29/04/2009 at 08:48Na na,na Lia,
acuma te faci mult mai mica ca si cum esti.
Dacä Kommentarul ästa ar fi fost fäcut la alt Posting asi fi zis Ok , da Tu presinti aici o exquisite Creation si , zici dupä aciea cä nu te pricepi. Nu funktioneazä !!!!
Cu drag Jacktel
Lory
29/04/2009 at 15:42Lia are dreptate Jacktel..,,Nu funktioneazä”…te pricepi foarte bine la dulciuri si nu numai 🙂
Bulgarasii de morcovi sunt deliciosi cu siguranta voi incerca si eu aceasta reteta
pupice
Lory
Angy
17/11/2015 at 19:32Ce greutate are pachetul de gelatina?
Liana Liana
21/11/2015 at 18:5010 g