Capsuni in Jeleu de Soc un desert rapid de preparat si foarte racoros. Combinatia de capsuni, soc si miez de lapte nu se putea sa le ratez. A iesit un desert delicios care este preparat de cel putin 2 ori pe saptamana in ultima perioada. Daca tot e sezonul capsunelor si a socului atunci neaparat trebuie sa profitam la maxim…. Daca nu aveti la indemana socata va recomand sa folositi sucul de pe un compot care va este voua pe plac…. Va fi la fel de bun si in aceasta combinatie.
Ingrediente Capsuni in Jeleu de Soc :
300 ml socata (poate sa fie si un alt sirop de compot sau suc de fructe proaspete)
12 bucati Miez de Lapte de la Delaco
200 g capsuni
10 g gelatina de la Dr. Oetker (sau 4 foi)
4 forme sferice sau castronele
Preparare Capsuni in Jeleu de Soc :
Se curata de codite si se spala capsunile apoi taiem 100 g pe jumatate sau in sferturi. Punem la inmuiat gelatina in 50 ml suc de soc dupa care adaugam restul de suc si il incalzim usor. Punem in fiecare forma cate putin din siropul de mai sus si lasam la rece pana se intareste. Se scot si se aseaza deasupra bucati de capsuni si miez de lapte in fiecare forma, completam cu suc de soc in care am dizolvat gelatina cat sa le acopere. Dam formele inapoi la rece si le lasam pana se intaresc. Restul de capsuni se zdrobesc cu furculita si le presaram cu 2-3 linguri zahar le lasam sa stea cateva minute dupa care le pasam cu un pasator (daca nu avem le pasam printr-o sita mai deasa). Pe farfurie se pun cateva linguri de piure de capsuni peste asezam continutul dintr-o forma si decoram cu frisca, menta sau dupa imaginatia fiecaruia.