Caldurile din ultima perioada m-au facut sa folosesc la minim cuptorul si aragazul. Asa ca am gatit mai mult salate iar la desert m-am axat pe deserturi rapide, fara coacere, pe care le ador!!
Le ador fiindca se fac extrem de usor, folosesc fructe de sezon , creme delicioase cu frisca, crema de branza si blaturi fara coacere.
Cum provocarea de la Fan Branza-Delaco era sa gatesc cu Grace-crema de branza cu smantana, o crema fina si gustoasa ce se preteza foarte bine la deserturi dar si la aperitive sau alte preparte, m-am gandit ca un cheesecake fara coacere cu zmeura si coacaze rosii ar fi desertul perfect.
Fiindca nu eram hotarata cum sa il montez, am ales pana la urma sa il prezint in doua variante.
La pahar, in straturi alternative cu blat de biscuiti cu unt, crema de branza si fructe, si in bol, cu un singur strat de biscuiti cu unt, crema de branza si fructe .
Poate fi montat si sub forma de tort, insa trebuie adaugat gelatina in compozitia cremei pentru a-i da tinuta.
Pentru doua pahare si un bol de doua portii, deci in total patru portii, am avut nevoie de urmatoarele ingrediente:
Cheesecake fara coacere cu zmeura si coacaze- Ingrediente
Crema
300 g crema de branza cu smantana-Grace- Delaco
3 linguri zahar pudra, sau dupa gust
200 ml smantana pentru frisca
1 plic zahar vanilat bourbon
fructe proaspete- zmeura, coacaze rosii
fulgi de migdale pentru decor
Blat
200 g biscuiti oreo cu crema dubla
60 g unt topit
Sos
o mana de zmeura proaspata
1 lingura zahar pudra
Cheesecake fara coacere cu zmeura si coacaze- Mod de preparare
Biscuitii se maruntesc cu ajutorul robotului, daca nu aveti robot e de preferat sa folositi biscuiti fara crema. Se pun intrun bol, se adauga untul topit (nu cald) si se incorporeaza.
Intr-un alt vas, se pune crema de branza, smantana lichida, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza cu mixerul pana ce compozitia capata consistenta.
Pentru sos se zdrobeste zmeura impreuna cu zaharul si se trece prin sita pentru a elimina semintele. Poate fi fiert in 2-3 clocote, eu insa am ales sa il folosesc proaspat.
Cum se monteaza cheesecake-ul la pahar sau bol!
Dupa ce cele necesare sun gata pregatite, se monteaza desertul in pahare sau boluri individuale.
Se poate monta in straturi alternative de crema, blat de biscuit si fructe sau se poate pune doar o baza de blat de biscuiti, fructe si crema. Fiecare il poate monta si decora dupa imaginatie.
Eu l-am decorat cu sos de zmeura, zmeura, coacaze si fulgi crocanti de migdale si menta proaspata .
Se pastreaza la rece, el putand fi montat macar cu 30 min inainte de momentul servirii.
Comentarii recente
olivia
21/06/2018 at 14:52Reteta mai mult decat binevenita.