Desi ne apropiem cu pasi repezi de sfarsitul lunii august si implicit de sfarsitul verii calendaristice, se pare ca vara nu vrea cu nici un chip sa plece prea curand.
Si fiindca e cald si cuptorul inca e un subiect tabu, deserturile fara coacere sunt alegerea perfecta in aceasta perioada.
Astazi am ales sa fac un cheesecake la pahar cu afine si ciocolata alba, cu o baza din biscuiti petit beurre cu cacao si unt si o crema de mascarpone cu ciocolata alba si afine. Este un desert gustos, aromat si foarte usor de pregatit, merita sa il incercati!!
Nu de mult timp, am primit de la RoStar un colet generos cu multe sortimente de biscuiti gustosi si aromati .
O parte din ei au disparut imediat fiindc mancati cu mare pofta iar o parte i-am pus deoparte sa pregatesc din ei deserturi fara coacere.
Cheesecake la pahar cu afine si ciocolata – Ingrediente
- pentru 10 portii
Blat - 300 g biscuiti petit beurre cu cacao- RoStar
- 150 g unt 82% grasime
Crema - 400 g mascarpone
- 300 ml smantana pentru frisca
- 120 g zahar pudra
- 100 g ciocolata alba
- 2 plicuri zahar vanilat
Sos de afine - 150 g afine proaspete
- 100 g zahar pudra
Decor - fulgi de ciocolata
- afine proaspete
Cum pregatim cheesecake la pahar
Biscuitii Petit Beurre cu cacao se maruntesc in robotul de bucatarie apoi se adauga peste ei untul topit si se omogenizeaza pana ce devin nisiposi si umezi.
Se pune cate doua linguri de compozitie in fiecare pahar si se da la rece pana ce se pregateste crema si sosul de afine.
Cum pregatim crema pentru cheesecake
Ciocolata topita se amesteca cu crema de mascarpone, se adauga zaharul pudra si smantana pentru frisca si se mixeaza pana ce crema capata consistenta.
Jumatate din crema se amesteca usor cu o parte din sosul de afine cat sa devina marmorat .
Afinele si zaharul pudra se pun intr-o craticioara si se soteaza la foc mic pana ce sosul capata consistenta. Se lasa sa se raceasca inainte de a fi folosit.
Cum montam cheesecake-ul la pahar
Peste baza de biscuiti din fiecare pahar se pune o lingura de sos de afine, apoi se adauga doua linguri de crema simpla si doua linguri de crema marmorata cu afine. Se presara deasupra o lingurita de biscuiti maruntiti si se decoreaza cu fulgi de ciocolata si afine proaspete
Se tine la rece pana in momentul servirii.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!