Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciocolata de casa- Hazi csokolade













Ingrediente :

150 ml apa
500 gr zahar
400 gr lapte praf (eu am folosit Malita)
100 gr margarina Rama
1 lingura margarina pentru uns forma in care scoatem ciocolata
50 gr cacao

Preparare :

Punem cei 150 ml apa la fiert impreuna cu 500 gr zahar. Fierbem timp de 4 minute siropul rezultat la care adaugam apoi si cei 100 gr Rama si mai lasam pe foc pana se topeste. Amestecam intr-un vas laptele praf cu 50 gr cacao , apoi o cernem si o turnam la siropul de mai sus(luam de pe foc cand adaugam laptele praf). Amestecam bine pana totul se omogenizeaza . Ungem o forma cu margarina si ciocolata rezultata o turnam in ea .Cu un cutit umezit portionam ciocolata si o lasam la racit.
Dupa 20 minute ciocolata poate fi servita.
In siropul fierbinte inainte de a pune laptele praf se poate pune nuca , alune, stafide .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram