Clatite in sos de vanilie. Cum preparam clatite in sos de vanilie. Clatite umplute cu branza in sos de vanilie. Clatite lugojene. Clatite banatene.
Clatite in sos de vanilie -Ingrediente
10 foi de clatite
Umplutura
250 gr branza de vaci
3 galbenusuri
5 lg de zahar
1 plic zahar vanilat bourbon
coaja rasa de la o portocala
un praf de sare
Sos
500 ml smantana
3 galbenusuri
5 lg de zahar
un plic zahar vanilat bourbon
Bezeaua
6 albusuri
6 lg zahar
1/2 plic zahar bourbon
Clatite in sos de vanilie- Mod de preparare
Preparam umplutura din ingredientele de mai sus mixandu-le pe toate intr-un castron pana obtinem o crema omogena de branza.
Umplem clatitele dandu-le forma unor suluri de 6-7 cm.
Le asezam in forma unsa cu putin unt si turnam deasupra sosul de vanilie preparat astfel : smantana, galbenusurile si zaharul se amesteca si se pun la foc mic pana ce da in clocot. La final aromatizamcu zaharul vanilat.
Introducem forma la cuptor pentru 20-25 min la 180 grade C, si incepem sa preparam bezeaua. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat.
Scoatem tava si turnam deasupra bezeaua(eu m-am folosit de un pos cu sprit) dupa care o introducem din nou in cuptor pana ce bezeaua devine aurie.
Pudram cu zahar pudra vanilat .
Se servesc atat calde cat si reci.
In prepararea acestei retete m-am inspirat de la Misha.
Multumesc !!
Comentarii recente
diamond
13/05/2010 at 00:33mvai, la ora asta ma ia cu calduri cand vad bunatatile astea… minunate!:D
gaby_d
13/05/2010 at 08:56renumitele clatite banatene!unul dintre deserturile mele preferate!fain au iesit!bravo!
Mariana
13/05/2010 at 23:08O nebunie nu alta!!!Uf, ce-mi faci!!!
No sa pot dormi!
Macar a mai ramas o lingurita???
Noapte buna!
Lory
13/05/2010 at 23:26Gaby,Diamond multumesc pentru cuvintele de apreciere
pupici
Lory
Lory
13/05/2010 at 23:40Mariana s-a papat demult :)te-as fi servit cu mare placere
Incearca-le …se fac usor si cu siguranta vor fi pe placul tuturor
Lory
Andreea
14/05/2010 at 21:27Da, clatite Ana Lugojana le mai spunem noi prin Banat ! Lory, te asteapta un premiu pe blogul meu !
Lexy
14/05/2010 at 22:55Clatitele acestea arata atat de apetisant ca „iti lasa gura apa”
Pensionara
Vicky
16/05/2010 at 12:58Mamaaa ce bine arata, trebuies incercate neaparat, te astept cu premii la mine pe blog.
Lory
16/05/2010 at 18:57Andreea ,Lexy,Vicky sunteti tare dragute ,va asteptam cu drag de fiecare data
Multumim mult pentru premii
Pupice
Lory
Lory
16/05/2010 at 18:59ardei-iute.ro ma bucur ca sunt pe placul tau 🙂
Lory
ANCA
18/05/2010 at 06:48suuper bune arata siu eu vreau sa incerc 🙂 te asteapta un premiu la mine pe blog
muncitor
30/06/2011 at 09:57super tari, cele in tava eu stiam ca se numesc clatite gratinate..in fine…oricum s-ar numi sunt dementiale..:)
elena
05/05/2012 at 15:21suuuper desert!as vrea sa incerc dar nu am inteles cat timp sa le las la cuptor inainte de a pune bezeaua!multumesc!
Lory
06/05/2012 at 20:43Elena le lasi la cuptor cam 20-25 min pana ce sosul de vanilie capata consistenta dar fara sa se gratineze 🙂
Sa ai spor!!
Mara
10/05/2012 at 17:53Tocmai am scos din cuptor minunatele clatite. Au iesit absolut delicioase! Este o reteta minunata! Cu siguranta o voi face de multe ori de acum inainte!
Lory
10/05/2012 at 20:54Mara ma bucur sa aud asta :):* Sa fa fie de bine !!!
elisa
29/09/2012 at 14:44reteta asta chiar o voi incerca zilele urmatoare…de multe ori am zis sa incerc si eu astfel de feluri cu clatite…multumesc!
Lory
29/09/2012 at 16:54Elisa ai sa vezi cat e de buna!! Sa ai spor!!