Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Clatite in sos de vanilie

Clatite in sos de vanilieClatite in sos de vanilie. Cum preparam clatite in sos de vanilie. Clatite umplute cu branza in sos de vanilie. Clatite lugojene. Clatite banatene.

Clatite in sos de vanilie -Ingrediente

10 foi de clatite
Umplutura
250 gr branza de vaci
3 galbenusuri
5 lg de zahar
1 plic zahar vanilat bourbon
coaja rasa de la o portocala
un praf de sare
Sos
500 ml smantana
3 galbenusuri
5 lg de zahar
un plic zahar vanilat bourbon
Bezeaua
6 albusuri
6 lg zahar
1/2 plic zahar bourbon
Clatite in sos de vanilie

Clatite in sos de vanilie- Mod de preparare

Preparam umplutura din ingredientele de mai sus  mixandu-le pe toate intr-un castron pana obtinem o crema omogena de branza.

Umplem clatitele dandu-le forma unor suluri de 6-7 cm.

Clatite in sos de vanilieLe asezam in forma unsa cu putin unt si turnam deasupra sosul de vanilie preparat astfel : smantana, galbenusurile si zaharul se amesteca si se pun la foc mic pana ce da in clocot.  La final aromatizamcu zaharul vanilat.


Introducem forma la cuptor pentru 20-25 min la 180 grade C, si incepem sa preparam bezeaua. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat.
Scoatem tava si turnam deasupra bezeaua(eu m-am folosit de un pos cu sprit) dupa care o introducem din nou in cuptor pana ce bezeaua devine aurie.
Clatite in sos de vanilie

Pudram cu zahar pudra vanilat .

Clatite in sos de vanilie

Se servesc atat calde cat si reci.

Clatite in sos de vanilie

 

In prepararea acestei retete m-am inspirat de la Misha.
Multumesc !!

 

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram