Reteta coliva din arpacas de grau.Cum se pregateste, cat timp fierbem arpacasul pentru coliva. In cat lichid se fierbe arpacasul . Ce ingrediente folosim.
Coliva din arpacas de grau -Ingrediente
1 kg arpacas de grau
4,2 l apa
500gr zahar(sau dupa gust)
100g biscuiti(optional)
nuca macinata/maruntita
nuca de cocos(optional)
esenta de rom
esenta de vanilie
zahar vanilat
sare dupa gust
bomboane ornament
Coliva- Mod de preparare
1. se spala arpacasul in multe ape pana apa rezultata este limpede;
2. apa se pune la fiert cu sare dupa gust, intr-un ceaun;
3. cand a dat in fiert se pune arpacasul si se lasa focul la mic;
4. se amesteca din cand in cand sa nu se prinda de ceaun;
5. atunci cand graul este aproape fiert se adauga si zaharul si se mai fierbe pana ce toata zeama scade;
6. se lasa sa se raceasca bine apoi se amesteca cu biscuiti facuti faina, nuca macinata sau maruntita cu sucitorul, nuca de cocos si arome dupa gust(rom, vanilie)
7. se aseaza pe platou si se orneaza dupa preferinta.
Nota: Daca doriti sa o decorati cu un strat de cacao, inainte de a presara cacao puneti un strat uniform de faina din biscuiti, astfel cacaua nu se umezeste.!!
Comentarii recente
Cum se face coliva. Rețeta clasică și beneficiile pentru sănătate – sinteza.org
28/02/2022 at 16:30[…] Se spală arpacaşul în multe ape, până apa rezultată este limpede. Apa se pune la fiert cu sare, după gust, într-un ceaun. Când a dat în fiert, se pune arpacaşul şi se lasă la foc mic, potrivit bucatareselevesele.ro. […]