Cosulete de Ciocolata cu Crema de Zmeura
Un dulce rapid ce arata foarte bine si este pe placul celor dragi. Merita toata osteneala sa pregatim cosuletele de ciocolata, si va asigur ca nu este deloc dificil sa le pregatiti si merita fiecare minut investit in pregatirea lor.
Umplutura de Branza Pufoasa cu smantana – Delaco, in combinatie cu zmeura fac ca aceste cosulete sa dispara in doi timpi si trei miscari. Va recomandam sa urmariti si alte Retete cu produsele Delaco.
Numeroase retete cu prajituri si torturi gasiti la Retete Torturi si Prajituri.
Ingrediente Cosulete de Ciocolata cu Crema de Zmeura:
Pentru 10-12 bucati cosulete ciocolata:
200 gciocolata
10-12 bucati forme de muffins(din hartie)
Cosulete de Ciocolata cu Crema de Zmeura
Ingrediente Crema de Zmeura:
3 albusuri de ou
150 g zahar
200 g zmeura
140 Branza Pufoasa cu smantana de la Delaco
7 g gelatina
1 plic zahar vanilat
Preparare Cosulete de Ciocolata cu Crema de Zmeura:
Topim ciocolata pe baie de aburi avand grija ca temperatura acesteia sa nu fie prea mare. Probam punand din ciocolata topita pe mana. Luam cate un cosulet de hartie, o pensulam cu ciocolata pe interior apoi o lasam la rece pentru circa 15 minute dupa care mai dam cu ajutorul pensulei un strat de ciocolata si iar punem la rece.
Repetam pensularea cu ciocolata de cel putin trei ori, dar se poate si de mai multe ori aplica strat de ciocolata doar ca atunci vom obtine un cosulet mai solid. Eu am aplicat de trei ori stratul de ciocolata in cosuletele de hartie.
Dupa ce aplicam ciocolata pe toate cosuletele de hartie le lasam la rece pentru cateva ore bune (eu le-am lasat o noapte intreaga la rece) apoi despindem usor hartia de pe cosuletele de ciocolata avand grija sa nu rupem marginea lor.
Lasam cosuletele de ciocolata la rece si trecem la prepararea cremei cu care vom umple cosuletele.
Preparare Crema de Zmeura :
Punem o oala cu apa la foc. In alt vas punem albusurile de ou cu zaharul si zaharul vanilat. Asezam vasul cu albusuri pe celalat vas in asa fel incat sa nu atinga apa clocotinda si cu mixerul batem spuma albusurile (se bate pana spuma devine lucioasa). Luam deoparte spuma astfel batuta si adaugam la ea zmeura zdrobita cu furculita.
Punem spuma la rece. Branza pufoasa se amesteca cu 2 linguri de zahar pudra si adaugam la ea gelatina pe care am dizolvat-o initial in putina apa rece si pe urma am incalzit-o usor pana s-au dizolvat granulele (Atentie!!!! Incalzim!!!! Nu Fierbem !!!! ).
Amestecam branza cu spuma de zmeura usor pana la omogenizare dupa care repartizam crema in cosuletele intarite si dam la rece pentru circa 1 ora. Fiecare cosulet va fi ornat cu frisca.
Comentarii recente
Alina
13/07/2015 at 12:09Felicitari!!…arata demential si par foarte usor de realizat!!…… de fapt tot ce faci arata foarte bine, iar explicatiile sunt atat de complete incat orice am incercat pana acum mi-a iesit din prima. Ultima data, mai exact acum 2 zile, am facut branzoicele trandafir si pot sa spun ca sunt cele mai gustoase si mai pufoase placintele EVER!!!….
Loredana
20/07/2015 at 19:02Ne bucuram ca va sunt pe plac si ca retetele incercate v-au reusit !!
Adam
14/07/2015 at 17:25Îmi plouă-n gură! Pot să iau eu…. coniacu’ ăla? 😀
transport excursii
16/07/2015 at 22:12Este minunata si cred ca este si delicioasa. Fica mea va fi incantata pentru ca ii place foarte mult zmeura. Multumesc pentru reteta!
alexa
14/06/2016 at 10:19Am incercat sa fac si eu cosuletele de ciocolata, dar le-am umplut cu crema de vanilie. Problema e ca nu au rezistat si ciocolata s-a inmuiat, iar cosuletul a cedat. Care e secretul? Ma gandeam sa incerc pt un candybar..dar daca se inmoaie ciocolata?