Crema de zahar ars 2 este desertul cel mai pregatit in casele romanilor.
Poate fi facut in forme individuale asa cum l-am pregatit eu sau intr-o forma mare. Tot cu crema de zahar ars mai pot fi pregatite si torturi cu blat si combinatie de fructe.
Mai jos puteti descoperi retetele de tort cu mere dar si tortul cu piersici, ambele continand si crema de zahar ars.
Crema de zahar ars – Ingrediente
500 ml lapte
5 oua
5 linguri zahar tos
zahar vanilat bourbon( contine pastaie de vanilie macinata)
un praf de sare
300 g zahar pentru caramel
Crema de zahar ars 2- Mod de preparare
Se topeste zaharul intr-o cratita pana capata o culoare aramie.
Imediat se rastoarna in fiecare forma de ceramica si se roteste pana ce imbraca bine formele. In acest moment e de preferat sa aveti ajutoare fiindca zaharul se intareste foarte repede.
Separat se pregateste compozitia pentru crema de zahar ars 2.
Ouale, zaharul si zaharul vanilat bourbon se pun intr-un castron si se mixeaza pana ce se dizolva tot zaharul.
Se adauga laptele, se amesteca bine si se toarna compozitia in formele pregatite.
Formele se aseaza intr-o tava cu peretii inalti, si se adauga cu grija apa fierbinte in tava cat sa le cuprinda pe trei sferturi.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 160 grade C si se tin pana ce crema capata consistenta.
Timpul este undeva la 30-40 min mai mult sau mai putin in functie de marimea formelor de ceramica folosite.
Se opreste cuptorul si se lasa formele in tava pana ce se racesc.
Se aseaza deasupra fiecaruia o farfurie si cu miscari rapide se rastoarna.
Crema de zahar ars 2 se serveste rece, simpla sau cu un mot de frisca naturala.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Lissa's Cakes
04/03/2010 at 09:29off Lory ce bine mai arata,in forme mici nu am facut dar sunt mai frumoase asa, arata tare bine,fiica’mea ar manca in fiecare zi…as minti sa zic ca eu nu..hi..hi..
Va pup!
Cristina
04/03/2010 at 09:59Ce bine arata!
Lory
04/03/2010 at 18:43Cristina multumesc
Lory
04/03/2010 at 18:46Lissa e prima data cand o fac in forme mici…intradevar sunt mai aspectoase asa si se fac si mai repede fiindca cantitate e mica.
E bine sa o servesti cand ai musafiri…de data asta noi am fost musafirii :)).
Multumesc mult
pupice
Lory
Diana Didona
06/03/2010 at 13:58Foarte frumoasa prezentarea.
Liana10
07/03/2010 at 17:10Foarte fain arata!
Si eu vreau forme din astea mici!!! De unde le-ai luat, Lory?
puuup
Lory
07/03/2010 at 17:48Diana Didona multumesc mult
Lory
07/03/2010 at 17:52Liana bun venit la noi 🙂
Formele le-am cumparat de la Metro Galati dar sunt sigura ca se gasesc si la Timisoara…erau de diferite marimi la set de cate 4 buc.
Pupice
Lory
Liana10
12/03/2010 at 16:41He-hei, Lory draga, eu va urmaresc demult tareee…acum am lasat pt.prima data msj, recunosc!
Merci de pont, o sa caut!
Puup
Codruta
21/05/2010 at 16:54Imi plac foarte mult vasele in care ati pus crema, unde pot sa gasesc ceva asemanator?
Lory
21/05/2010 at 23:04Codruta eu le-am cumparat din Metro.
Am vazut acolo forme de diferite marimi.
Lory