Ingrediente
1l lapte
8-9 oua
10 lg zahar
zahar vanilat bourbon
un praf de sare
zahar pentru caramel
Crema de zahar ars
Mod e preparare
Se topeste zaharul pana capata o culoare aramie cu care imbracam forma.
Separat preparam compozitia astfel:ouale zaharul si zaharul vanilat bourbon(contine pastaie de vanilie macinata) se mixeaza pana ce se dizolva tot zaharul.
Adaugam laptele amestecam bine si turnam compozitia in forma pregatita.
Se aseaza intr-o tava in care am turnat apa fierbinte si se tine la cuptor la 150 grade C pana ce s-a inchegat bine.
Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou.
Pofta Buna!!
Comentarii recente
madicuisine
28/01/2012 at 10:35Ador consistenta cremei de zahar ars pregatita la bain-marie. E mult mai fina. Delicioasa!
Lory
28/01/2012 at 22:33Ai dreptate Madi,e fina si cremoasa!! si eu o ador 🙂
Anonymous
28/01/2012 at 11:37Arata super !!!!! felicitari ! Eu nu pot niciodata sa rastorn pe platou crema mea de zahar ars 🙁 🙁 … o sa fac exact cum scrie aici, sper sa ma pot lauda si eu cu crema …pe platou 🙂
Lory
28/01/2012 at 22:35Imposibil sa nu o poti rasturna ,secretul e ca sa o faci la bain marine la foc potrivit (sa nu fiarba apa in tava ) si sa o lasi sa se raceasca bine in forma ,dupa aia sa o rastorni:)
Sa ne spui cu ti-a iesit 🙂
Lulu
28/01/2012 at 21:14Mmmmmm,ce-mi place!!!!
pupici fetele!
Lory
28/01/2012 at 22:35Pupici si tie Lulu :*
zen1966
25/05/2012 at 07:14Doooamne iti multumesc ca mi ai dat ochi ca sa pot admira tot ce e frumos!!!Uite asta e una din retetele pe care o sa le fac pt Duminica(pe langa rulada cu mascarpone si afine)!!!Fac poze si iti dau vesti ,pup
Lory
28/05/2012 at 21:03Zen sper ca ai facut retetele si ca ti-au fost pe plac 🙂
Grety
26/04/2014 at 20:15ATENTIE! Laptele trebuie fiert in prealabil ca altfel se taie in prezenta oului crud. Eu o fac din 6 oua si iese.
LoredanaCarp
08/05/2014 at 16:23Daca folosesti un lapte de la tarani, sigur ca trebuie fiert.Cel cumparat la cutie nu mai trebuie fiert