Dintre toata aparatura electrocasnica ce o am in bucatarie, trei dintre ele sunt preferatele mele.
Robotul de bucatarie cu, care toc, maruntesc, feliez si multe alte operatiuni, mixerul planetar cu bol care este mana mea dreapta cand vine vorba de aluaturi, pandispanuri, creme, frisca si bineinteles multicooker-ul.
Multicooker-ul fara de care nu stiu cum m-as descurca atunci cand sunt pe graba sau cand trebuie sa pregatesc o reteta ce necesita o preparare un timp indelungat.
Despre el o sa va vorbesc astazi si despre cum poti pregati intr-un timp foarte scurt cea mai delicioasa creme brulee la multicooker.
A fost gata in 14 minute, am pregatit-o pe functia manual la presiunea cea mai mica. Ramekinurile cu crema trebuie acoperite cu folie de staniol pentru a evita ca picaturile de apa din condens sa ajunga in crema.
Ador creme brulee si crema de zahar ars insa nu le-am mai facut de mult fiindca procesul de coacere in cuptor este mai indelungat si necesita mare atentie.
Daca nu aveti in bucatarie un multicooker, e timpul sa va achizitionati unul. O sa imi dati dreptate cand va spun ca o sa deveniti dependenti de el 🙂
Eu am doua, pe acesta de la Heinner si unul de la Fram, ambele imi sunt de mare ajutor !!
Va las mai jos doua retete pe care le-am pregatit cu ajutorul multicooker-ului!!
Creme brulee la multicooker- Ingrediente
- pentru 4 portii
- 300 ml smantana pentru frisca
- 6 galbenusuri
- 70g zahar
- un plic zahar vanilat bourbon
- 2 linguri zahar pentru crusta
- un praf de sare
Cum pregatim creme brulee la multicooker
Galbenusurile de ou se pun intr-un castron, se adauga sarea, zaharul si zaharul vanilat si se bat usor cu un tel pana ce cristalele de zahar sunt aproape topite.
Smantana pentru frisca se incalzeste usor si se adauga peste compozitia de galbenus.
Se amesteca pana la incorporare apoi se strecoara prin strecuratoare pentru a indeparta eventuale resturi nedizolvate.
E de preferat ca, compozitia sa se puna intr-o cana, astfel se poate turna mai usor compozitia in ramekinuri.
Se umplu cele 4 ramekinuri (ale mele au Ø de 9 cm si inaltimea de 4 cm) si se acopera cu folie de staniol.
In vasul de la multicooker se pune cam 400 ml apa, se aseaza gratarul in interior pe care se pun cele 4 vase.
Se pune capacul, se selecteaza functia manual cu presiunea cea mai mica apoi se stabileste timpul de 14 min. Se porneste aparatul iar la terminarea timpului intra automat pe functia de pastrare la cald. Se lasa inca 10 min sa stea, daca mai e nevoie se scoate presiunea si se deschide capacul aparatului.
Se scot vasele, se indeparteaza folia, se lasa sa se tempereze apoi se pun in frigider pentru 2 ore sau pana in momentul servirii.
Inainte de servire se presara cu zahar si se caramelizeaza cu ajutorul unei torte de bucatarie.
Torta mea a cedat cand aveam cea mai mare nevoie de ea, asa ca a trebuit sa gasesc o rezolvare de moment.
Am topit separat zaharului si am turnat peste fiecare cate o pelicula fina de zahar caramelizat.
Se mananca rece cu mare pofta!!
Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!