Desert cu capsune si branza fara lactoza
E vremea capsunelor asa ca un desert rapid si gustos cu capsune e binevenit oricand.
Astazi insa va aduc in atentie o reteta ce se adreseaza in mod special celor ce au intoleranta la lactoza. E un desert savuros pregatit cu noul produs –Branza pufoasa fara lactoza de la prietenii nostri Delaco Fan Branza.
Este o branza fina, gustoasa, cremoasa ce nu se deosebeste cu mult fata de branza pufoasa obisnuita.
Am ales sa pregatesc aceast desert pornind de la reteta de baza a tiramisului clasic si adaptandu-l la ingredientele mele.
Eu am folosit piscoturi cumparate ce nu contin produse lactate, daca nu gasiti, atunci va recomand sa le pregatiti in casa dupa reteta noastra- Piscoturi de sampanie.
Daca aveti oua proaspete din sursa sigura atunci le puteti folosi crude fara nicio problema, daca nu, trebuie sa le tratati termic.
Asa ca eu am sa dau reteta cu ouale tratate termic ca sa nu fie probleme.
Desert cu capsune si branza fara lactoza- Ingrediente
280 g branza pufoasa fara lactoza-Delaco
3 oua
150 g zahar(sau dupa gust)
esenta de vanilie
150 ml cafea neindulcita
250 g capsune proaspeti
12 piscoturi de sampanie
1 lingura pudra de cacao
Desert cu capsune si branza fara lactoza- Mod de preparare
Galbenusurile se spumeaza pe baie de apa impreuna cu 75 g zahar pana ce isi schimba culoarea si capata consistenta.
Albusurile impreuna cu restul de zahar se pun pe baie de apa(fara ca vasul sa atinga apa) si se spumeaza pana ce cristalele de zahar sunt topite si compozitia e destul de aerata si ajunge la temperatura de 45-50 grade C.
Se da deoparte si se continua spumarea pana ce compozitia s-a racit.
Ambele compozitii de galbenus si albus se lasa sa se raceasca.
Compozitia de galbenus se mizeaza impreuna cu branza si esenta de vanilie pana la omogenizare apoi se adauga spuma de albus si se incorporeaza cu miscari usoare pentru a nu scoate aerul din compozitie.
Cum se monteaza desertul?
Piscoturile se trec prin cafeaua rece si se aseaza in forma. Se toarna deasupra o parte din compozitie, se aseaza bucatele de capsune si se continua cu inca un rand de piscoturi si restul de crema. Se decoreza cu pudra de cacao si jumatati de capsune.
Se tine la rece cel putin o ora inainte de a fi consumat.
Daca nu doriti sa il montati intr-o forma mare puteti sa il puneti in pahare, cu o baza de piscoturi bucatele stropite cu cafea. E un mod de servire mai comod si elegant atunci cand ai musafiri.