Este sezonul visinilor si nu trebuie sa treaca fara sa pregatesc ceva dulce cu ele.
Fiindca provocarea din partea Delaco din aceasta luna este de a pregati o reteta cu crema de branza pufoasa cu smantana , atunci nu putea sa fie decat un desert la pahar cu visine.
Este un desert rapid, fara coacere numai bun de savurat intr-o zi calduroasa de vara.
Gustul usor acrisor al visinelor parfumate cu menta in combinate cu, crema de branza pufoasa si aromata si blatul nisipos din biscuiti fac ca acest desert sa fie unul savuros si greu de refuzat !!
Vi-l recomand cu incredere!!
Mai jos gasiti inca doua deserturi la pahar, click pe titlul de pe poze!!
Desert la pahar cu visine- Ingrediente
- pentru 3 pahare
- 150 g biscuiti digestivi
- 70 g unt
- 140 g branza pufoasa cu smantana-Delaco
- 200 ml smantana pentru frisca
- esenta vanilie
- 50 g zahar pudra
- 300 g visine fara samburi
- 150 g zahar
- frunze de menta
- zeama de lamaie
- fulgi de ciocolata
Desert la pahar cu visine- Mod de preparare
Visinile se amesteca cu zaharul, zeama de lamaie si frunzele de menta si se soteaza cateva minute pana ce lichidul capata putina consistenta. Se lasa la racit inainte de a fi folosite.
Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie apoi se amesteca cu untul topit si racit pana ce devin nisiposi.
Crema de branza se pune intr-un castron, se adauga frisca lichida, zaharul pudra si esenta de vanilie si se mixeaza pana ce crema capata consistenta si devine pufoasa.
Cum montam paharele cu desert
Dupa ce avem toate semipreparatele, incepem sa montam paharele.
Se aseaza un strat de biscuiti apoi o lingura de visine cu sos dupa care se pune un strat de crema. Se continua stratificarea pana ce paharul este plin.
Se decoreaza cu fulgi de ciocolata, visine proaspete si frunzulite de menta.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!