pere bine coapte
100 gr unt
4 lg zahar brun
400 gr aluat foietaj
un ou
zeama de la jumatate de lamaie
esenta de vanilie
Mod de preparare
Se curata perele de coaja ,se taie pe din doua dupa care scot semintele .Perele astfel curatate se stropesc cu zeama de lamaie si esenta de vanilie si se aseaza intr-o forma tremorezistenta in care am pus bucatele de unt si zaharul brun.Peste pere asezam foaia de foietaj bagand marginile spre interior si o ungem cu ou .
Punem forma la cuptor la foc mare pana se rumeneste frumos.Lasam sa se racoreasca si o rasturnam cu atentie pe un platou.
Se portioneaza dupa preferinta.
Sfat
Perele trebuie asezate in forma cu ,casuta semintelor in sus.
Puteti folosi zahar obisnuit in loc de zahar brun..astfel nu mai capata culoarea maronie.
Comentarii recente
pansy
25/10/2010 at 14:39am retinut reteta.tre apetisante sunt !
Lory
26/10/2010 at 16:59Multumesc Pansy,