Galuste cu prune- Szilvas Gomboc
INGREDIENTE:
1 cana cu apa,
50 gr unt sau rama,
150 gr faina,
1 ou,
1/2 l-ta sare,
4 prune prospete (sau din compot taiate in doua
(daca prunele sunt proaspete se pune in mijloc 1 lingurita de zahar cu scortisoara),
pesmet,
PREPARARE :
Se pune cana de apa cu sarea la fiert si cand da in clocot adaugam untul.Lasam sa dea din nou in clocot si adaugam treptat faina amestecand pana se omogenizeaza compozitia. Se ia de pe foc si o lasam la racit.
Cand compozitia este inca calduta adaugam oul si lucram bine aluatul pana acesta se incorporeaza.
Rulam un baston din aluat si il impartim in 8 bucati egale. Bucatile se intind intre palmi,punem in mijloc jumatatile de pruna si se fac bulgari.Punem intr-o oala apa cu sare la fiert si cand apa da in clocot punem glustele la fiert.Le lasam la fiert pana se ridica singuri la suprafata apei.
Ii scoatem si ii tavalim in pesmetul care in prealabil l-am prajit pe un pic de ulei(se adauga in pesmet si un pic de sare).
Se servesc pudrati cu zahar si scortisoara , cu frisca lichida sau smantana dulce cu zahar.
Comentarii recente
gratiela
21/09/2011 at 10:13….urraaaaa…..in sfirsit a sosit si desertul meu preferat !!!!……in week-end il vom devora……cele cu cartofi nu ne plac……multumim !!!!!
Leila
21/09/2011 at 12:55Gratiela , sa va fie de bine si sa ai spor ! O zi minunata iti dorim !
Anonymous
21/09/2011 at 13:32Eu ieri am ffacut reteta cu cartofi si au iesit f gustoase dar la capitolul „cosmetica” mai am de lucrat. Ms pt reteta! (Alina)
Anonymous
06/02/2012 at 17:58imi place foarte mult acest desert recunosc nu la m mai facut de mult sotului meu nu i prea place dar eu il ador
Leila
07/02/2012 at 15:40Iti recomand aceasta reteta din doua motive 🙂 e usor de preparat si raman la fel de buni si a doua zi ! 🙂
Anonymous
26/02/2012 at 10:32Daca e desert, de ce nu se pune zahar in compozitie? sarea apare peste tot.
Leila
26/02/2012 at 14:48SI ACESTA E ULTIMUL COMENTARIU NESEMNAT LA CARE EU, LEILA , VOI MAI RASPUNDE . ATAT TIMP CAT EU AM BUNUL SIMT DE A RASPUNDE INTREBARILOR ASTEPT CA SI MESAJELE , COMENTURILE SA FIE SEMNATE !!!!
DECI STIMATE(a), ANONIM ! DACA ATI FI CITIT RETETA PANA LA CAPAT ATI FI AFLAT CA PANA LA URMA ACEST „DESERT” SE PUDREAZA CU ZAHAR. SE POATE PRESARA SI CU SCORTISOARA, SE POT SERVI SI CU FRISCA, DAR LA FEL DE BINE SE POT SERVI SI IN STARE NATURALA ! DEPINDE DE GUSTUL FIECARUIA ! O ZI SUPERBA SA AVETI !
Maria Dorina Botici
18/08/2012 at 02:25Eu tot timpul am facut si fac cu cartofi am sa incerc reteta voastra va multumim pt.tot ce faceti sunteti grozave
Leila
18/08/2012 at 22:20Maria , ai sa vezi ca sunt mult mai bune decat cele clasice . Sa ai spor !
ERIKA SAMI
28/08/2012 at 16:54Draga Leila reteta asta nici pe departe nu seamana cu ,,gombotii,,se pudreaza cu zahar gogosii sau cu frisca savarinele….dar reteta originala este cu cartofi si la sfarsit pesmetul cu zahar si scortisoara se prajesc in putin ulei .
Mary
13/11/2012 at 15:41Cea mai buna si simple reteta,multumim ptr retetele tale minunate….