Gogosi pufoase din cartofi
Cui nu ii plac gogosile?
E desertul cel mai simplu dar si cel mai bun,dupa parerea mea.
Se face usor si cu ingrediente la indemana oricui
Azi va prezint un tip de gogosi si mai usor de pregatit.
Eu le zic „gogosi reciclate” 🙂 fiindca folosesc la ele piure de cartofi ce ramane de la pranz sau cina.
De cand le-am prins gustul, mai mereu fac mai mult piure decat e necesar si astfel pregatesc repede si un desert.
Imi place mult textura lor, nici nu iti dai seama ca in compozitie au si cartofi.
Vi le recomand,o sa imi dati dreptate dupa ce le veti incerca!!
Ingrediente
400 gr piure de cartofi cu unt, mai vartos
2 oua
4 linguri zahar pudra
un plic praf de copt(8g)
200 gr faina
faina pentru modelat
coaja de lamaie
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat
Mod de preparare
Daca nu aveti un rest de piure ramas de la pranz sau cina , fierbeti cativa cartofi si ii zdorbiti bine impreuna cu un cub de unt si putina sare.
Piureul trebuie sa fie cat mai vartos asa ca nu adaugati lapte sau zeama in care au fiert.
Peste piureul rece se adauga ouale,zaharul si coaja de lamaie.Se amesteca pana la incorporare dupa care se adauga faina impreuna cu praful de copt.
Aluatul rezultat se modeleaza, folosind faina pentru a nu se lipi, in fitile pe care le portionam cam de 6-7 cm.
Le prajim in baie de ulei pana se rumenesc usor si sunt coapte la interior (uleiul nu trebuie sa fie foarte incins fiindca se vor rumeni imediat iar la interior vor ramane crude)
Se scot pe prosoape de hartie si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pot fi servite si cu o dulceata la alegere!!
Comentarii recente
Povesti de calatorie - Monica
11/06/2013 at 15:36Excelenta reteta, o sa o fac si eu!
LoredanaCarp
11/06/2013 at 16:27Multumesc , Monica !!
Macy Mac
11/06/2013 at 16:08Interesant:)
Alina
20/10/2016 at 07:58In cazul in care fac mai multe tigai de gogosi? Urmatoarea mana de gogosi pe care o pun in tigaie o voi pune in ulei deja incins de la prima mana, nu? Cum fac in cazul in care trebuie sa pun de mai multe ori gogosi? Astept pana se raceste uleiul?
Nutza
12/11/2016 at 14:36Buna Alina, … daca faci mai multe ture de gogosi nu lasi sa se raceasca uleiul, ci pur si simplu dupa ce e gata o tura o scoti si o pui pe urmatoarea….
Loredana
14/11/2016 at 13:37Exact asa cum a spus Nutza 🙂