Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gutui umplute cu crema de nuci

Ingrediente
o gutuie
10 gr unt
2 lg miere
150 ml suc de portocale
50 gr miez de nuca
50 gr stafide
100 gr branza mascarpone
o lgt coaja de lamaie
scortisoara macinata
2 cm baton de vanilie
Mod de preparare
Se spala gutuia bine si se usuca cu un prosop de hartie.
Se taie pe din doua si se scot cu grija semintele.
Se amesteca untul cu o lgt miere si 3 lg din sucul de portocale.
Se ung jumatatile de gutuie cu acest amestec si se aseaza intr-o tavita in care adaugam si restul de suc de portocale si se introduce la cuptor pentru circa 30 min, pana ce gutuile se inmoaie.
Daca mai este nevoie se mai adauga in tavita putin suc de portocale sau apa.
Intre timp taiem nucile marunt, le amestecam cu stafidele , branza mascarpone,
coaja de lamaie, scortisoara dupa gust, semintele din batonul de vanilie si mierea de albine.
Se scoate tava din cuptor si peste fiecare gutuie punem crema de nuci si se mai introduce la cuptor pentru inca 10 min.
Se servesc dupa ce s-a racit pudrate cu zahar pudra vanilat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram