INGREDIENTE INGHETATA PIERSICI:
500-600 g piersici,
400 ml frisca
5 galbenusuri ou,
8 linguri zahar ,
INGREDIENTE INGHETATA PEPENE GALBEN:
500-600 g pepene galben,
400 ml frisca
5 galbenusuri ou,
8 linguri zahar ,
100 ml lichior de portocale,
INGREDIENTE INGHETATA STRUGURI:
500-600 g struguri,
400 ml frisca Megle sau Hulala,
5 galbenusuri ou,
8 linguri zahar ,
100 ml Rom (sau daca doriti se poate folosi 1 fiola esenta de rom) ,
PREPARARE:
INGHETATA PIERSICI:
Piersicile se spala,indepartam samburii,le taiem felii si le presaram cu 5 linguri zahar apoi le punem la congelator pana sunt inghetate. Cele 5 galbenusuri de ou impreuna cu 3 linguri de zahar le spumam pe baie de aburi (vasul in care punem galbenusurile nu trebuie sa ajunga in apa ! ) pana se ingroase. Se ia deoparte si se lasa la racit.
Piersicile inghetate le punem in blender(sau robot de bucatarie ) treptat, deasupra turnam cei 400 ml frisca si lasam la viteza maxima .. Adaugam si galbenusurile spumate pe baie de aburi continuand mixarea pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam compozitia astfel obtinuta in bol de plastic (sau cutii ) si o dam la congelator pentru cateva ore (amestecam cu lingura din cand in cand in el) .
INGHETATA PEPENE GALBEN :
Pepenele galben se curata de coaja ,si il taiem cubulete si deasupra presaram 5 linguri zahar apoi le punem la congelator pana sunt inghetate. Cele 5 galbenusuri de ou impreuna cu 3 linguri de zahar le spumam pe baie de aburi (vasul in care punem galbenusurile nu trebuie sa ajunga in apa ! ) pana se ingroase. Se ia deoparte si se lasa la racit.
Bucatile de pepene inghetat le punem in blender(sau robot de bucatarie ) treptat, deasupra turnam cei 400 ml frisca si lasam la viteza maxima .. Adaugam si galbenusurile spumate pe baie de aburi si cei 100 ml lichior de portocale continuand mixarea pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam compozitia astfel obtinuta in bol de plastic (sau cutii de plastic ) si o dam la congelator pentru cateva ore (amestecam cu lingura din cand in cand in el) .
INGHETATA STRUGURI:
Strugurii se spala iar boabele impreuna cu 5 linguri zahar le punem la congelator pana sunt inghetati. Cele 5 galbenusuri de ou impreuna cu 3 linguri de zahar le spumam pe baie de aburi (vasul in care punem galbenusurile nu trebuie sa ajunga in apa ! ) pana se ingroase. Se ia deoparte si se lasa la racit.
Boabele de struguri inghetati le punem in blender(sau robot de bucatarie ) treptat, deasupra turnam cei 400 ml frisca si lasam la viteza maxima .. Adaugam si galbenusurile spumate pe baie de aburi si 100 ml Rom, continuand mixarea pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam compozitia astfel obtinuta in bol de plastic (sau cutii de plastic ) si o dam la congelator pentru cateva ore (amestecam cu lingura din cand in cand in el) .
Dupa ce toate sortimentele sunt gata , luam din fiecare cate un globulet ,le asezam in cupa de inghetata, si putem orna cu frisca , sau ciocolata .
Comentarii recente
alinutzika
29/08/2011 at 15:16ce bunatate! Ador inghetata!!
pansy
29/08/2011 at 17:02Pai Lia draga,io am sa mor aici langa poza asta !
Miha
29/08/2011 at 23:21Deliciu! Si un adevarat rasfat!
Leila
30/08/2011 at 12:26Asa e … adica asa a fost :))))) Trebuie sa repet si eu ca am ramas fara provizii pe caldurile acestea …
O zi minunata sa aveti !