Inghetata cremoasa de ciocolata si cocos este cea mai cremoasa inghetata pe care ati mancat-o vreodata.
Puteti sa adaugati la aceasta compozitie de baza diferite ingrediente, cacao, fructe, vanilie, alune, fistic, orice doriti voi ca sa obtineti inghetata preferata. Va recomand sa incercati si Inghetata cu Lamaie, sau Tortul de Inghetata.
Gasiti multe alte retete in sectiunea Retete Inghetata de Casa.
Ingrediente Inghetata cremoasa de ciocolata si cocos
4 oua
500 ml frisca Megle
100 g zahar
100 g ciocolata cu lapte
1 lingura esenta de Rom sau ½ fiola esenta Rom
2 plicuri zahar vanilat
3-4 linguri nuca de cocos
Preparare Inghetata cremoasa de ciocolata si cocos
Ouale impreuna cu zaharul se amesteca cu mixerul pana devine o spuma mai groasa. Ciocolata se topeste pe baie de aburi cu putina frisca(sau lapte).
Frisca se bate spuma si se adauga la ea compozitia de oua. Se amesteca pana se omogenizeaza dupa care se imparte in doua parti egale. Intr-o parte punem zaharul vanilat si nuca de cocos iar in cealalta jumatate adaugam ciocolata topita pe baie de aburi si esenta de rom.
Se pun in cutii de plastic si se da la congelator pentru cel putin 2 ore.