INGREDIENTE:
400 ml frisca
300 gr cirese amare fara samburi
2 oua
1/2 baton vanilie
250 gr zahar brun
MOD DE PREPARARE:
Ouale impreuna cu 150 gr zahar si jumatate de baton de vanilie se tin pe foc amestecand continuu pana incepe sa se spumeze.Se da deoparte la racorit .Ciresele cu zaharul se fierbe in doua trei clocote.Dupa ce sau racit cele doua compozitii de ou si cirese se amesteca cu frisca batuta ,se pune in caserole de plastic si se introduce la congelator. Dupa 5-6 ore poate fi servita .
Ii puteti adauga si un sos de cirese deasupra
Comentarii recente
boscodina
27/06/2011 at 10:12tare tare bine arata ,o mananci din ochi !:)
Dulcegarii culinare
28/06/2011 at 09:47Arata minunat !!!
sarah
28/06/2011 at 13:47va invidiez pentru ca aveti cirese :((
la mine nu sunt .mi-ar place sa fac o asa inghetata.pup
Lory
28/06/2011 at 14:57Boscodino si eu tot cu ochii am mancat-o :))) ca nu am voie la ea:(
Lory
28/06/2011 at 14:58Antoanina multumesc mult:*
Lory
28/06/2011 at 15:00Cum ?nu se gasesc niciodata ?adica nu sunt ciresi de nici un fel pe acolo?
Miki
11/06/2013 at 13:29sa stii sa nu iese nicium reteta asta…daca tin ouale cu zaharul pe foc, se coaguleaza si nu am facut nimica… nu stiu de unde sunt pozele de mai sus, dar ma indoiesc ca sunt preparate de dvs
LoredanaCarp
11/06/2013 at 16:21Miki daca tii ouale si zaharul pe foc fara sa amesteci continuu cu telul , atunci se coaguleaza .Compozitia nu trebuie sa fiarba ci doar sa se spumeze , fiind destul de fierbinte la atingere .Garantez ca nu se coaguleaza.Dar fiindca nu te descurci poti pune vasul pe baie de apa ( o cratita cu apa in care pui vasul in care faci compozitia ) si fierbi pana ce se spumeaza ouale …amestecand continuu , desigur.
Daca tie nu iti iese din prima nu poti face afirmatii de genul”… nu stiu de unde sunt pozele de mai sus, dar ma indoiesc ca sunt preparate de dvs” Pozele si inghetata sunt facute de mine in bucataria mea.Si nu as pune niciodata o reteta pe blog fara sa o testez eu .