Unul dintre deserturile preferate pe timp de vara este inghetata.
Astazi am ales sa pregatesc o inghetata mai altfel- Inghetata cu roscove!!
Este o inghetata delicioasa, cu un gust foarte placut, cu o aroma subtila de rom. Are in compozitie si stafide, fapt ce ii da o textura aparte.
Va recomand si alte retete de inghetata, le gasiti in imaginile de mai jos!!
Ingrediente pentru inghetata
- 2 oua
- 150 gr zahar brun
- 300 ml frisca
- 50 gr stafide
- 1/2 esenta rom(fiola)
- 3 lgt pudra de roscove
Inghetata cu roscove- mod de preparare
Ouale se bat cu zaharul, apoi se pun la fiert pe baie de apa amestecand continuu. Cand isi schimba culoarea in galben pai si se spumeaza, se dau deoparte, se adauga pudra de roscove si se lasa sa se raceasca.
Smanatana pentru frisca de la frigider se bate spuma, nu prea mult ca sa nu se taie, apoi se amesteca cu compozitia de ou cu miscari usoare pana se omogenizeaza complet.
Se aromatizeaza cu rom apoi se adauga stafidele. Compozitia se pune in caserole si se introduce la frigider.
Se amesteca din doua in doua ore cam de 3 ori ca sa nu se formeze ace.
Inghetata cu roscove este cremoasa si cu un gust foarte bun, merita sa o incercati!!
Se poate pastra in frigider maxim o luna, asa ca poate fi pregatita si in cantitate mai mare, astfel o puteti avea la indemana ataunci cand poftiti la o inghetata buna, pregatita in casa !!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Adela Zilahi
03/06/2011 at 11:38Foarte interesanta reteta de inghetata, nu am auzit de roscove!
Lory
04/06/2011 at 00:21Adela pudra de roscove da un gust deosebit deserturilor :)mie imi place foarte mult !! si nu e scumpa deloc 🙂