1/2 l apa
300 gr zahar
coaja de la 2 limete
zeama de la 2 limete
200 ml frisca
Se fierbe apa cu zaharul pana scade la jumatate si se face o infuzie cu coaja de limeta.Dupa ce s-a racit se adauga si zeama de limeta.Se pune intr-un vas frisca si se toarna peste ea, cate putin,siropul,mixand mereu.
Se pune totul in forma si se da la congelator.
Se amesteca de cateva ori inainte de a ingheta.
Comentarii recente
jose manuel
29/07/2010 at 20:16Un helado realmente delicioso. Saludos
Lia
29/07/2010 at 20:57Lamaie sau Limette,sunt preferatele mele,alaturi de vanilie si fructe cand vine vorba de inghetata.
Arata delicios si abia astept sa o incerc.
Mrs. Green Foot
29/07/2010 at 23:12Woi ce de retete! Pai o sa am nevoie de ceva timp pana parcurg tot blog-ul. Si deja salivez, zici ca am lamaie in gura 🙂
Am pus ochii deja pe cateva retete dulci, si una cred ca o si incerc sambata aceasta pentru ca am un sarbatorit in familie 🙂 Mersi pt inspiratie!
Gabriela
29/07/2010 at 23:59O reteta absolut delicioasa!sigur o voi incerca si eu!o seara minunata!
Lory
30/07/2010 at 17:37Multumesc jose manuel..ma bucur mult ca retetele noastre sunt pe placul tau
Lory
Lory
30/07/2010 at 17:38Lia multumesc,te astept cu impresii
Pupici
Lory
Lory
30/07/2010 at 17:43Mrs. Green Foot multumim de vizita.
Sunt curioasa ce reteta ti-a facut cu ochiul :).Sper sa fie pe placul vostru.
La multi ani sarbatoritului 🙂
Pupici
Lory
Lory
30/07/2010 at 17:46Gabriela daca iti place lamaia sunt sigura ca va fi pe placul tau
Lory
Mrs. Green Foot
02/08/2010 at 23:31Am facut pana la urma tortul Elegance cu mici modificari. Invitatii s-au batut pe ultima felie de tort 🙂
PS: felicitari pt locul II de la concurs si bafta cu merele!
Alexandra
03/11/2010 at 20:57scuza-ma ca te intreb dar eu sunt cam incepatoare si vroiam sa te intreb cum faci infuziacu coaja de limeta?
Lory
03/11/2010 at 23:51Buna Alexandra,
Infuzia se face foarte usor..dupa ce apa cu zaharul au fiert ,oprim flacara adaugam razatura de lamaie si acoperim vasul.
E exact acelasi procedeu ca si la ceai 🙂
Lory
Rocsy Ciobanu
09/06/2012 at 19:42Adevarat deliciu in acest sezon!