Inghetata din cremsnit cu zmeura , coacaze si bezele
INGREDIENTE:
1 cutie crema Cremsnit de la Dr. Oetker,
750 ml lapte
250 ml frisca,
400 gr zmeura,
200 gr coacaze,
bezele,
1 foaie napolitana,
PREPARARE:
Intr-un bol punem pulberea pentru cremsnit peste care turnam 750 ml lapte rece de la frigider. Cu ajutorul mixerului mixam aproximativ 4-5 minute pana se spumeaza. Frisca o spumam separat apoi o adaugam la crema de cremsnit. Zmeura se spala si se adauga la crema obtinuta si amestecam usor. Coacazele spalate si scurse le dam prin blender.
In 2 forme de cozonac tapetate cu folie alimentara in prealabil ,asezam un strat de bezele peste care vom turna crema cu zmeura. Pireul de coacaze il punem intr-un pos si ici colo spritam in interiorul cremei cu zmeura cate un pic . Deasupra asezam o foaie de napolitana decupata dupa forma si dam tavile la congelator pentru cateva ore bune .
Se poate servi cu frisca sau simpla .
Comentarii recente
Simo & Manu
18/07/2011 at 09:36wow :-o….ce bine arata!…nici nu iti vine sa mananci la cat de frumoasa este….felicitari
gaby_d
18/07/2011 at 09:39Da=mi place rau de tot!
Merita incercat!
Mitinita
18/07/2011 at 12:05arata de milioane!!!noroc ca nu-s pofticioasa ca altfel va bateam la usa.
Alina---Explora Cuisine
18/07/2011 at 16:31WOW!!!!!! arata de revista!!! superbe pozele cu inghetata ta, mi-ai facut o pofta de zile mari, iar modul in care s-a taiat zmeura e senzational, parca ai creat arta 🙂 Pupici si o saptamana frumoasa ca inghetata ta iti doresc!
sarah
18/07/2011 at 16:55asta este o ingheta mai de gala .arata tare bine.pupic
Gabriel
19/07/2011 at 03:08Arata delicios si cred ca are un gust foarte bun.
Leila
19/07/2011 at 11:10Multumim frumos pentru aprecieri ! A fost facuta in graba mare pentru a putea servi invitatii ce s-au anuntat in ultimul moment . Daca aveam timp la dispozitie in locul cremei de la Dr Oetker as fi preparat crema originala de cremes , dar asa … nevoia te impinge uneori sa mai si improvizezi … De data aceasta doar atat am putut concepe.
Va doresc o zi superba si racoroasa .
tigara electronica
20/07/2011 at 12:24arata delicios! o sa iau si eu reteta sa dau la sotie sa incerce sa faca. multumesc
Luminita
25/10/2011 at 16:19E super reteta, imi ploua in gura. Singura mea problema e ca ma aflu in Grecia si nu pot gasi cutie cu crema cremsnit, poti sa-mi dai un sfat ce altceva as pute folosi in loc? Multumesc.
Lory
26/10/2011 at 16:33Luminita , scuze de intarzierea cu care raspund . Ai putea folosi o crema fiarta cu vanilie .5 -6 linguri faina, 750 ml lapte , zahar dupa gust, zahar vanilat sau esenta de vanilie . amesteci faina cu zaharul si laptele rece ,pui la fiert pana se ingroase dupa care care o lasi la racit . Spumezi frisca apoi o amesteci cu crema racita ….
ELENA
07/01/2012 at 18:20ARATA SUPER…AMI PLAC F F TARE DESERTURILE CU FRUCTE SI FRISCA…
Rocsy Ciobanu
30/04/2012 at 21:41Ce spectaculoasa!!
Anonymous
18/05/2012 at 11:32Arata foarte bine !