INGREDIENTE:
Jeleu:
400 ml sirop de capsuni,
100 ml apa,
2 plicuri tort gelee,
12 capsuni,
Crema de mascarpone:
250 gr mascarpone,
200 ml frisca,
2 oua,
100 gr zahar,
100 gr zahar pudra vanilat,
1/2 fiola esenta de vanilie,
un plic de gelatina,
Sirop de capsuni:
500 gr capsuni
300 gr zahar,
MOD DE PREPARARE:
Capsuni si zaharul se amesteca bine dupa vre-o doua ore scurgem siropul de care avem nevoie.
Ouale si zaharul se pun la fiert pe baie de apa pana incepe sa se spumeze.Dam deoparte si adaugam gelatina pe care am hidratat-o in 50 ml apa rece.Amestecam bine pana ce gelatina se dizolva.Lasam sa se tempereze.Branza mascarpone se bate cu mixerul impreuna cu zaharul pudra,adaugam compozitia de ou si gelatina si incorporam bine .Amestecul rezultat se toarna peste frisca batuta spuma se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
Capsunii spalati si uscati cu un prosop de hartie se taie in sferturi si se aseaza cu grija in pahare.Peste ele adugam compozitia de jeleu care am pregatit-o astfel:siropul de capsuni se amesteca cu praful de tort gelee pe care l-am dizolvat in 100 ml apa.Se pune pe foc pana ce compozitia incepe sa fiarba. Se tempereaza cam 1 min inainte de a-l pune in pahare.
Se da la rece pana se incheaga dupa care se orneaza cu crema de mascarpone turnand-o cu ajutorul posului cu sprit mare.Din cantitatile de mai sus ies cam 6 pahare…acum depinde de marimea paharelor folosite.
Se pastreaza la rece pana la momentul servirii!!
Comentarii recente
gaby_d
06/06/2011 at 08:43Ce prezentare frumoasa!
Si combinatia, grozava!
O saptamana buna.
Lory
06/06/2011 at 09:39Multumesc Gaby :*
O saptamana placuta iti doresc si tie!!!
Anonymous
06/06/2011 at 10:13Deosebit si ca aspect si combinatie
Saptamana frumoasa VESELELOR !
Diana .
PS Scriu anonim , ptr ca afurisitul asta de GOAGAL nu ma lasa sa intru pe contul meu …
pansy
06/06/2011 at 13:20ce fain arata !
Lory
07/06/2011 at 08:49Diana Multumesc :* O saptamana placuta si tie !!!
Pansy ma bucur ca e pe gustul tau 🙂
Pupici
Lory