Ingrediente aluat:
500 g biscuti petit beurre,
150 g margarina,
150 g zahar praf,
50 g nuca cocos,
4 linguri cacao,
100 ml cafea
100 ml rom
5-6 linguri dulceata de caise sau piersici
Ingrediente umplutura :
4 linguri faina,
200 ml lapte,
2 plicuri zahar vanilat,
150 g margarina (cub),
200 g zahar praf,
50 g nuca cocos,
Pentru ornat :
nuca cocos
Preparare blat:
Biscutii se macina apoi se amesteca cu margarina ,zaharul praf,nuca de cocos,cele 4 linguri cacao,100 ml cafea si 100 ml rom.Amestecam toate aceste ingrediente si apoi adaugam la dulceata de caise sau piersici 5-6 linguri in functie de cat necesita aluatul pentru a fi omogen si nici prea lipicios.Acest blat il punem in frigider la rece pana preparam umplutura .
Preparare umplutura:
Intr-un vas punem cele 4 linguri de faina la care adaugam , zaharul vanilat si treptat adaugam laptele rece amestecand sa nu se faca cocoloase. Punem vasul pe foc si fierbem pana se ingroase compozitia amestecand mereu sa nu se prinda . Lasam la racit pana compozitia e rece bine. Separat spumam margarina cu zaharul praf si adaugam apoi nuca de cocos. Aceasta margarina o adaugam treptat la compozitia fiarta si racita treptat spumand cu mixerul pana se omogenizeaza totul.
Asamblare:
Blatul de biscuiti il vom intinde pe o folie umezita .Il vom intinde cat grosimea degetului mic iar deasupra vom intinde uniform umplutura obtinuta. Cu ajutorul foliei il vom rula strans .Presaram cu cocos si dam rulada la rece pentru 3-4 ore. Dupa ce a stat la rece il putem felia si servi .
Pofta Buna !
Comentarii recente
Adela Zilahi
12/03/2011 at 08:57arata delicios… o sa incerc si eu…o zi buna!
Craita
12/03/2011 at 10:56arata mai degraba a rulada.
Doua lucruri am de comentat:
1)arata mult prea bine si
2)imi vine sa mor de pofta!!!
pansy
13/03/2011 at 03:40e o reteta care imi place.da’blatul nu se intareste la rece sa nu-l mai poti intinde ?intreb asta pentru ca am avut astfel de exeriente.
Adela Zilahi
13/03/2011 at 14:17buna!…da intr-adevar am scos cateva retete anul trecut prin toamna,dar nu mai stiam exact de unde fiindca ce am scos, am scos de pe http://www.gustos.ro, http://www.bucataras.ro, www culinar.ro…imi pare rau, am sa va ascult sfatul, pe viitor am sa scriu link de unde am luat reteta…i adevarat is foarte bune si felicitari pentru retete si am sa incerc atunci in continuare retetele d-voastra…sa aveti o duminica placuta si frumoasa! adela
Millefiori
15/03/2011 at 00:59Nagyon szép. Magyarul is letudnátok írni a receptet nekem? Már rég óta ilyet szeretnék készíteni. Köszönöm!!!!
Leila
15/03/2011 at 15:09Köszönjük, hogy ellátogatott hozzánk !Ígérem, magyarul is le fogom irni, bár az időm nagyon kevés …
Tigara Electronica
16/03/2011 at 18:26Ghici ce mananc eu deseara ? dada !
Anonymous
27/04/2012 at 18:42BUNA BUCATARESELE VESELE! Am incercat aceasta reteta si a iesit ffff buna.
Mirela
25/08/2012 at 23:14Buna.spune-mi te rog,cu ce as putea inlocui cafeaua si romul.
Lory
26/08/2012 at 00:52Mirela daca nu vrei sa folosesti nici rom nici cafea eu zic sa inlocuiesti cu lapte si sa maresti doza de cacao …iar ca aroma poti folosi esenta de rom la fiola
Mirela
28/08/2012 at 00:24multumesc pentru sfat 😉
Anonymous
28/09/2012 at 11:13mama face aceasta rulada cu banana la mijoc!
e delicioasa!!