Mini cheesecake cu capsune
Cand am primit noul sortiment de crema de branza cu smantana-Grace de la Delaco, primul gand a fost sa pregatesc un cheesecake cu fructe de sezon. Ma gandeam sa folosesc zmeura sau murele dar spre bucuria mea am gasit in piata capsune, desi de ceva timp a trecut sezonul lor. Asa ca nu am scapat ocazia sa nu pregatesc aceste mini cheesecake-uri cu aceste fructe parfumate. Daca nu mai aveti norocul meu, va recomand sa le incercati folosind alte fructe, vor fi la fel de gustoase si aratoase.
Crema de branza cu smantana Grace Delaco este o branza cu o consistent fina perfecta atat pentru deserturi rapide cat si pentru gustari rapide, sosuri, etc
Mini cheesecake cu capsune-Ingrediente
4 portii
Crema
300 g crema de branza cu smantana- Grace-Delaco
200 ml frisca lichida
4 linguri zahar pudra
un baton de vanilie(esenta de vanilie)
4 foi de gelatina (7 g)
200 g capsune
Blat
185 g biscuiti oreo
100g unt 82%grasime
Decor
capsune
ciocolata rasa
Mini cheesecake cu capsune- Mod de preparare
Biscuitii se macina intr-un robot de bucatarie, se adauga untul topit si se incorporeaza.
Compozitia rezultata se imparte in patru si se aseaza in inelele de inox presand uniform.
Se lasa la rece pana ce se pregateste crema.
Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece pentru cateva minute. Se scot din apa, se aseaza intr-un castronel mic si se introduce in cuptorul cu microunde pentru 5-6 secunde cat sa se dizolve.
Crema de branza se mizeaza impreuna cu frisca lichida, semintele de la batonul de vanilie si zaharul pudra pana ce capata consistenta. Se adauga gelatina topita si se mixeaza pana la incorporare.
Se scot inelele din frigider si se tapeteaza de jur imprejur cu feliute de capsune, se toarna apoi crema de branza, se niveleaza si se da la rece pentru cateva ore sau in congelator pentru 30 de min.
Se scot prajiturelele din forma incalzind inelele cu o lampa de gaz sau cu uscatorul de par apoi se decoreaza cu fulgi de ciocolata si capsune proaspete sau dupa imaginatie.
Se consuma cu mare pofta!!