Tiramisu este una dintre prajiturile mele preferate, o fac ori de cate ori am ocazia si de fiecare data e la fel de grozava si se consuma pana la ultima portie.
Astazi am ales sa fac o reinterpretare a acestei prajituri, mai exact aceste mini deserturi tiramisu in varianta monoportii.
Sunt delicate, usor de pregatit, foarte gustoase, perfecte pentru cand ai o petrecere fiindca nu trebuie sa stai sa portionezi un tiramisu clasic montat in forma.
Ideea de a le pregati a venit atunci cand prietenii Heinner Electrocasnice ne-au propus sa testam CAFETIERA DIGITALA HEINNER HCM-DD900BKSS .
Eu recunosc ca nu sunt o mare iubitoare de cafea, cred ca intr-un an daca beau 4 cafele e chiar un record, insa ador prajiturile ce contin cafea.
Asa ca iata am reusit sa le fac foarte usor si s-au savurat cu mare pofta pana la ultima. Merita sa le incercati, sunt delicioase!!
CAFETIERA DIGITALA HEINNER HCM-DD900BKSS
Cafetiera digitala Heinner HCM-DD900BKSS are o putere 900W si o capacitate de 1,8 l , display digital cu control touch, taria cafelei ajustabila, cantitatea de cafea ajustabila(2-12 cesti), functie mentinere la cald 120 min, functie antipicurare 30 sec, functie autocuratare, culoare neagra cu insertie de inox.
Va las mai jos doua retete de tiramisu in varianta tort si prajitura clasica !!
Mini deserturi tiramisu- Ingrediente
- sirop de cafea
- 300 ml cafea
- 4-6 cuburi zahar brun
- crema de mascarpone
- 200 ml frisca lichida
- 250 g mascarpone
- 100 g zahar pudra
- zahar vanilat bourbon
- crema de ciocolata
- fistic maruntit
- cacao pudra
Mini deserturi tiramisu- reteta video
Cu pregatim mini tiramisu
Preparare cafea
Pentru inceput se pregateste cafeaua cu ajutorul cafetierei Heinner.
Se pune in rezervor 400 ml apa, in portfiltru se pune un filtru de hartie si se adauga 2 lingurite si jumatate de cafea, se inchide capacul si se porneste cafetiera apasand in panoul de comanda pe butonul BREW NOW. Dupa terminarea timpului cafetiera intra automat in pastrare la calda. Daca se doreste anularea acestei functii se apasa inca o data pe butonul BREW NOW.
Cafeaua se lasa sa se raceasca apoi se indulceste cu zahar brun. Se poate indulci dupa preferinta fiecaruia, nu e o regula stricta.
Crema de mascarpone
Frisca si crema de mascarpone, ambele reci din frigider, se pun intr-un castron, se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat sau esenta si se mixeaza pana ce crema capata consistenta. Se lasa la rece pana in momentul in care este folosita.
Cum montam prajiturile
Pe jumatate din piscoturi se intinde cate o lingurita de crema de ciocolata. Apoi cu ajutorul unui pos cu varf zimtat se toarna pe jumatatile unse cu crema de ciocolata cate o fasie de crema. Se aseaza deasupra celelalte piscoturi si se apasa usor.
Se trece scurt fiecare prajitura prin siropul de cafea apoi se aseaza pe un platou si se presara din belsug cu cacao. Prajiturile astfel pregatite se aseaza in chesse de hartie, se decoreaza deasupra cu aveline de crema si se presara cu fistic maruntit.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Un desert savuros, fara coacere numai bun de pregatit pentru o sarbatoare sau cand ai pofta de ceva bun si rapid!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!