Mousse de branza cu jeleu de kiwi
Acest Mousse de branza cu jeleu de kiwi este un desert rapid ce se prepara foarte usor cu o crema de branza light, perfecta pentru domnisoare si doamne ce tin la silueta lor. Este unul din cele mai apreciate deserturi rapide de pana acum. Va invitam sa rasfoiti si alte retete cu Deserturi rapide , sau daca va intereseaza in mod special deserturi sau alte preparate cu branza puteti vizita sectiunea cu Retete Delaco.
Ingrediente Mousse de branza cu jeleu de kiwi
1 cutie Crema de branza light -Grace
80 g zahar pudra
1 plic zahar vanilat sau 1 fiola esenta vanilie
100 ml frisca (eu am folosit Megle)
10 g gelatina
2-3 bucati kiwi
ciocolata after eight
fistic
flori de decor
menta
lime
ciocolata pentru glazura
biscuiti
Preparare Mousse de branza cu jeleu de kiwi
Punem in doua vase diferite cate 5 g de gelatina la hidratat cu cate 3 linguri de apa rece. Crema de branza Grace se amesteca cu 40 g zahar pudra, vanilia pana zaharul nu se mai simte deloc in compozitie. O parte din gelatina hidratata se incalzeste usor si se adauga la crema de branza. Frisca se bate spuma si se adauga la crema de branza. Se amesteca usor pana la omogenizare.
Pentru jeleul de kiwi procedam astfel. Curatam fructele si le zdrobim cu furculita. Fructele trebuie sa fie bine coapte. Dupa ce au fost zdrobite se dau printr-o sita deasa pentru ca semintele sa ramana deoparte. Adaugam la fructele pasate prin strecuratoare cealalta parte de gelatina pe care o incalzim usor. Se amesteca si incepem sa montam mousse-ul de branza dupa imaginatia fiecaruia.
Iata cum am procedat eu. Pe un platou am pus din jeleul de kiwi o dunga. Cu o lingura inmuiata in apa rece am rupt din mousse de branza si am asezat-o pe o bucata de Ciocolata After Eight. Intre alte doua bucati de ciocolata am pus din mousse formand un sandvis. Ambele le-am asezat pe jeleul de kiwi. Am presarat cu fistic prajit si am presarat cu menta taiata marunt. Se poate razui si coaja de lime.
Alte ide de montare Mousse de branza cu jeleu de kiwi
O alta tura am montat in forme rotunde. Am pus o baza din biscuiti amestecati cu unt topit, un rand de mousse de branza, un rand de jeleu si iar mousse. Deasupra am glasat cu glazura de ciocolata. Se poate monta si fara jeleu daca va este mai usor si mai la indemana aceste mini tortulete.
Totul depinde de imaginatia fiecaruia cum se monteaza in farfurie pana la urma produsul final.
Daca va este mai usor si mai la indemana se poate servi in pahare cu bucatele de biscuiti cu unt peste care puneti mousse de branza, fructe , mousse si ciocolata. Deci iata idei de servire ar fi suficiente. Va asteptam si pe voi cu idei noi la acest articol.
Nota :In unul de vasele cu gelatina putem pune 2 linguri apa rece si 1 lingura de lichior de lamaie ( va fi pentru mousse-ul de branza, si astfel gustul este unul mai deosebit). Daca se pregateste pentru copii renuntam la lichior si mergem pe varianta cu apa.
Spor la prajiturit!