Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Oua de ciocolata umplute

ou-de-ciocolata-umplut-caciulita

Azi va prezentam Oua de ciocolata umplute, un desert cu care veti face senzatie si o surpriza placuta copiilor de Sarbatorile Pascale. Este un dulce ce se prepara rapid. Speram sa va placa ideea si o veti pune si voi in aplicare…

Ingrediente  Oua de ciocolata umplute
:
125 g mascarpone
coaja rasa de la o lamaie
2 plicuri zahar vanilat
zahar dupa gust(de preferat a se folosi zahar pudra)
1 plic gelatina fin alb maruntita de la Dr Oetker (1 plic=10 g)
7-8 linguri dulceata de caise
200 ml frisca Megle sau Hulala
12-13 bucati oua de ciocolata

 

ou-de-ciocolata-umplut

Preparare Oua de ciocolata umplute :
Incepem intai cu ce e mai de lunga durata si anume cu punerea gelatinei la inmuiat in 100 ml apa rece. Pana gelatina se inmoaie trecem la urmatoarele faze. Cu un cutit zimtat decupam capacele din fiecare ou de ciocolata. Ouale le asezam intr-un cofrag caci au stabilitate mai buna, iar capacelele le punem deoparte. Am decupat si ouale de ciocolata trecem la prepararea cremei de mascarpone cu care vom umple aceste oua dulci. Crema o punem intr-un vas, adaugam zahar dupa gust, coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare 1-2 minute. Frisca o batem spuma si apoi o adaugam la crema de mascarpone. Acestea fiind facute punem vasul cu gelatina inmuiata pe foc sa o incalzim usor (atentie nu o fierbem!!! o incalzim pana devine lichida !) si adaugam 2 linguri la crema de mascarpone si frisca. In alt vas punem dulceata de caise (voi puteti folosi si alte variante de dulceata daca doriti ) si adaugam la ea 2 linguri de gelatina amestecam si o lasam deoparte. Umplem  ouale de ciocolata  mai mult de jumatate cu crema (eu am folosit o punga in care am pus crema si am taiat un colt al acesteia si astfel am introdus crema in cavitatea oului de ciocolata). In mijlocul fiecarui ou de ciocolata umplut cu coada unei lingurite facem un tunel pe mijloc in care vom turna tot cu ajutorul unei pungi dulceata de caise. Astfel obtinem galbenusul. Astfel umplute ouale de ciocolata se lasa la rece pentru cateva ore apoi se aseaza deasupra capacelele de ciocolata si se pot servi la masa de Pasti.

ou-de-ciocolata-umplut-ansamblu

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram