Oua dulci in martipan.
Asa-i ca suna pompos, nu? Dragilor trebuie sa va spun ca nu e nimic pompos in aceasta reteta . Cu totii stim reteta salamului de biscuiti, ei da e vorba de salamul de biscuiti in varianta reinventata.
Trebuie sa va spun ca salamul de biscuiti a fost prima reteta de prajitura pregatita de mine cand eram copila.
Ce-i drept pe vrema aceea era cam greu cu procurarea ingredientelor pentru prajituri mai laborioase, asa ca salamul de biscuiti era unul din dulciurile cele mai la indemana.
De atunci l-am pregatit de nenumarate ori in foarte multe variante, fiind de fapt o reteta foarte versatila.
Propunerea venita de la Dr.Oetker de a povesti despre o reteta ce ne aduce multe amintiri, m-a facut sa imi aduc aminte de anii copilariei si de dulciurile simple pregatite cu mare drag de mama.
Si fiindca suntem in preajma sarbatorilor pascale am ales ca, clasicul salam de biscuiti sa capete forma unor oua dulci imbracate in martipan si decorate cat mai frumos cu creioanele de la Dr.Oetker.
Daca folositi produsele Dr.Oetker atunci trebuie sa va inscrieti in promotia „De Paste, bucatarii iscusiti sunt rasplatiti!”.
Mai multe prajituri de Pasti
Oua dulci in martipan-Ingrediente
450 g biscuiti petit beurre
3 linguri cacao neagra Dr Oetker
100 g stafide
200 g ciocolata neagra
100 g unt
200 ml lapte
150 g zahar pudra
esenta de rom Dr.Oetker
200 g martipan
colorant alimentar
creioane colorate pentru decor Dr Oetker
Oua dulci in martipan-Mod de preparare
Biscuiti maruntiti se amesteca cu zaharul pudra, cacao, stafidele,ciocolata topita impreuna cu laptele si untul si esenta de rom.
Amestecul rezultat se modeleaza in forma de ou si se dau la rece.
Dupa ce s-au intarit se imbraca in martipan colorat dupa preferinta si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.