Pancove cu Mere le zicea bunica si des ni le pregatea cand aveam pofta de ceva dulce. Cum le cocea bunica, nu apucau sa stea caci ceata de nepoti napusteau asupra lor si le terminau cat ai clipit din ochi. Nu stiu daca ati mancat vreodata astfel de „Pancove cu Mere„, insa daca nu ati gustat pana acum atunci va recomand cu tot dragul sa le incercati.
Ingrediente Pancove cu Mere:
1/2 l lapte
2 oua
4 linguri zahar praf
1/4 lingurita sare
1 lingurita scortisoara macinta
400 gr faina alba
30 gr untura (sau 60 gr unt sau rama)
1 kg mere
ulei pentru prajit
zahar praf si scortisoara pentru pudrat
Preparare Pancove cu Mere:
Intr-un vas punem 1/2 l lapte rece la care adaugam 2 oua intregi ,4 linguri zahar praf ,1/4 lingurita sare, 1 lingurita scortisoara macinata si 30 gr untura . Mixam toate aceste ingrediente apoi adaugam treptat cei 400 gr faina alba continuand mixarea pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia va fi mai grosuta.
Merele le curatam ,indepartam cotorul si le feliem in felii subtiri. Merele astfel pregatite le adaugam la compozitia de mai sus si le amestecam bine. Intr-o tigaie incingem uleiul , cu o lingura luam din compozitie si le punem la prajit . Le prajim pe ambele parti pana devin aurii ,apoi le scoatem pe un servet sa se scurga de surplusul de ulei si le pudram cu zahar praf si scortisoara.
Comentarii recente
Dana
17/08/2015 at 16:28ce inseamna 1/2 lapte? jumatate de litru?
Loredana
23/08/2015 at 21:44Scrie destul de clar 1/2 l lapte ( l= litri) 1/2 intotdeauna reprezinta jumatate .
Nicoleta
20/10/2015 at 17:15Sunt foarte bune …. le-am facut ! Multumesc pentru reteta !