Panna Cotta cu Branza si Portocale
Ce putem prepara repede si bun cand nu avem la indemana decat cateva ingrediente. Va zic eu, Panna Cotta cu Branza si Portocale !Daca aveti frisca, crema de branza si portocale sunteti pe calea cea buna veti pregati cel mai bun si fin desert. Alte retete cu branza puteti rasfoi in sectiunea Retete Delaco . Sa vedem acum de ce avem nevoie si cum se prepara acest desert. Alte deserturi rapide gasiit in sectiunea Deserturi Rapide.
Ingrediente Panna Cotta cu Branza si Portocale
1 cutie cu crema de branza cu smantana Grace-Delaco
500 ml frisca indulcita cu gust de vanilie
1 plic gelatina (10 g)
2 linguri zahar pudra
250 ml suc proaspat de portocale
coaja rasa de la potocale
1 plic tort gelee transparent
2 linguri zahar
Preparare Panna Cotta cu Branza si Portocale
Crema de branza se amesteca cu 2 linguri zahar cu ajutorul unui mixer. Adaugam frisca si amestecam din nou pana la omogenizare. Gelatina o punem la hidratat in 4 linguri apa rece dupa care o incalzim usor. Se adauga la compozitia de frisca si crema de branza.
Se toarna in forme si se pune la rece pentru 1-2 ore.
Stoarcem 2-3 portocale pana obtinem 250 ml suc. Intr-un vas punem 1 plic tort gelee cu 2 linguri zahar si coaja rasa de la portocale. Adaugam sucul si se pune la fiert. Se fierbe timp de 1 minut de cand da in primul clocot.
Panna Cotta din forme se decupeaza in mijjloc( eu am folosit instrumentul acela cu care scoatem cotorul din mar, dar se pot improviza si alte metode) si umplem cu grija. Putem sa le lasam doar la mijloc umplute, dar putem pune si un strat fin deasupra fiecarei forme. Se lasa la rece pana se incheaga bine.
Restul de jeleu se incalzeste usor si se orneaza farfuria, farfuriile pe care se servesc apoi bucatile individuale de Panna Cotta cu Branza si Portocale. Acest desert se poate servi si direct din forme.
Totul tine de imaginatia fiecaruia cum doreste sa fie adusa la masa.
Spor sa aveti !