Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Panna Cotta cu Soc si Capsune

Panna Cotta cu Soc si CapsunePanna cotta cu soc si capsune
O reteta extrem de usor de pregatit, aromata si gustoasa.
Pana acum, din soc, nu am pregatit decat bautura racoritoare Socata, insa acum am testat aceasta panna cotta cu  soc si capsuni, si trebuie sa recunosc ca e o combinatie foarte reusita.
Se simte aroma fina dar nu stridenta a socului si in combinatie cu sosul de capsune , e perfecta!!
Trebuie sa incercati panna cotta cu soc si capsune veti fi surprinsi cat e de buna!!

Panna cotta cu soc si capsune-Ingrediente

400 ml lapte 3,5% grasime
200 ml smantana dulce
3 lg zahar
10 g gelatina granule
3 flori de soc
1/2 baton de vanilie

500 g capsune
o lingura zeama de lamaie
3-4 linguri zahar (sau dupa gust)

panna-cotta-cu-soc-si-capsune-1

Panna cotta cu soc si capsune- Mod de preparare

Mai intai punem gelatina la hidratat in 50 ml apa rece.
Apoi incepem sa pregatim compozitia de panna cotta astfel: intr-o cratita punem laptele, smantana , zaharul si batonul de vanilie despicat in doua. Dam intr-un clocot compozitia apoi adaugam florile de soc spalate si acoperim imediat , lasand sa infuzeze timp de 10 min.
Strecuram compozitia de panna cotta printr-o sita deasa si daca lichidul nu e destul de cald, il incalzim din nou fara a da in fiert. Adaugam gelatina hidratata si amestecam pana ce gelatina s-a dizolvat.
Pregatim formele sau paharele(in cazul meu )in care punem panna cotta, turnam compozitia cat sa umple jumatate din pahar apoi dam la rece pentru cateva ore.
Intre timp pregatim sosul de capsune.
Capsunele curatate si spalate se pun intr-un blender, se adauga zaharul si zeama de lamaie si se mixeaza pana obtinem in sos consistent.
Se strecoara printr-o sita deasa astfel incat sa indepartam semintele si sa obtinem un sos fin si aromat.
Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii
Dupa ce panna cotta s-a inchegat, turnam deasupra sosul de capsuni si servim imediat!!

panna-cotta-cu-soc-si-capsune

Tips:
Panna cotta se poate face in foarte multe variante, puteti inlocui sosul de capsune cu sos de zmeura sau piersici;
Se mai poate face simpla, cu gust de vanilie, caramel, ciocolata  etc.!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram