Panna Cotta
Trebuie sa fiu si eu in trend cu restul lumii asa ca m-am apucat sa prepar Panna Cotta…. De ce s-o fi numind Panna Cotta … ? Sincer eu i-as spune simplu desert de cocos cu zmeura … , dar daca asa e trendul … nu te poti pune! Hai sa vedem ce Panna Cotta am preparat eu cu ingredientele preferate, nuca de cocos si zmeura daca tot este sezonul zmeurei. Acest Panna Cotta este un desert simplu de preparat, fin si totodata racoros, tocmai bun pentru zilele toride de vara… Rasfoiti si sectiunea cu Deserturi Rapide .
Ingrediente Panna Cotta :
600 g zmeura
400 ml lapte
100 g nuca cocos
250 ml frisca
4-5 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
3 plicuri gelatina (30 g)
Preparare Panna Cotta :
Intr-un vas punem laptele cu nuca de cocos si il punem la foc mic sa dea un clocot. Tragem deoparte lasam sa raceasca si apoi punem vasul la rece pentru 12 ore sa se intrepatrunda bine nuca de cocos cu laptele. Dupa ce au trecut cele 12 ore adaugam la aceasta compozitie 250 ml frisca, 2 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat si punem la incalzit pana se topeste zaharul. 15 g de gelatina punem la inmuiat in 50 ml apa rece. Se incalzeste usor si il adaugam la compozitia de lapte si nuca de cocos de mai sus. Amestecam si turnam compozitia in pahare . Dam paharele la rece si pana compozitia cu cocos se incheaga preparam compozitia de zmeura.
Zmeura spalata si scursa de apa se pune intr-un vas impreuna cu 3 linguri de zahar si plicul de zahar vanilat la fiert. Fierbem timp de 5 minute de cand da in clocot. Il luam de pe foc si dam compozitia printr-o sita deasa . Punem la inmuiat restul de 15 g de gelatina in 50 ml apa rece, incalzim usor si o adaugam la compozitia rezultata de zmeura.
Lasam sa se racoreasca compozitia de zmeura, o turnam apoi in paharele in care am pus compozitia cu nuca de cocos si le lasam la rece pana se incheaga si stratul de zmeura.
Asai ca nu este greu de preparat acest Panna Cotta ? Doar numele este atat de pompos, prepararea lui este foarte simpla…Spor sa aveti ! Pofta Buna !
Comentarii recente
Ramona Sara
27/10/2013 at 16:59da este un desert minunat si ff bun …dar numele de Panna Cotta nu prea i se potriveste, pt ca in retetele originale de panna cotta laptele nu are ce cauta..aceasta se face din smantana italiana (lichida) de gatita sau cel mult din frisca lichida si de aici si numele de panna cotta- smantana fiarta/gatita
Ramona Sara
27/10/2013 at 17:23desertul este minunat 🙂 dar numele de Panna Cotta nu prea ii merg pt ca preparatul de basa la Panna Cotta se face din Smantana lichida (italiana) de gatit in amestec cu foi de gelatina. Si de aici si numele de Panna Cotta-smantana fiarta/gatita…
Jeny Jenisor
31/12/2013 at 02:07E aproape gata dar nu stiu cate pahare sa folosesc, pentru cate persoane e reteta, poate ma ajuta cineva!?
LoredanaCarp
02/01/2014 at 12:07Te-ai descurcat ? Cate pahare ti-au iesit?