Imi plac papanasi si cu greu as putea sa rezist la o portie de papanasi pufosi si aromati cu multa smantana si dulceata de fructe.
Dar dupa cum stiti, papanasii clasici, traditionali, se prajesc in baie de ulei, asa ca incerc sa ii ocolesc cat pot de mult.
Insa, din fericire am descoperit ca ii pot face mult mai putin calorici si sanatosi daca ii pregatesc cu aparatul de facut waffles.
Asa ca astazi va prezint reteta mea de papanasi cu branza copti in aparatul de vafe!!
Pentru asta am folosit pachetul de electrocasnice pentru mic dejun ce tocmai l-am primit de la Fram Electrocasnice.
El contine aparatul de vafe Fram FAG-M1000BKSS, Fierbator electric cu filtru ceai Fram FEK-MTF2200G si Mixer de mana FRAM FHM-400CR.
Cu ajutorul acestor trei aparate am pregatit cele mai bune vafe papanasi si un delicios ceai de fructe.
Dar haideti sa va spun cat de usor se pregatesc acesti papanasi nu inainte de a va lasa inca doua retete de papanasi.
Papanasi cu branza copti in aparatul de vafe- Ingrediente
- 200 g branza de vaci
- 2 oua
- 25 g zahar
- 80 g faina alba
- 1 lgt praf de copt
- 1lgt coaja de portocala
- 1 lgt zahar vanilat
- un praf de sare
- Pentru topping
- smantana 30%grasime
- dulceata de afine sau orice va place
- fructe de padure proaspete (optional)
Papanasi cu branza copti in aparatul de vafe- Mod de preparare
Pentru acest mic dejun unde vedetele sunt vafele papanasi am pregatit si un ceai de fructe cu ajutorul canii fierbator care are si recipient de pus ceaiul. Se face extrem de usor, pui ingredientele pentru ceai in recipient, adaugi apa in cana si apoi introduci suportul in cana cu apa.
Apesi butonul si ceaiul e gata cat ai clipi fara a fi nevoie sa strecuram lichidul la sfarsit.
Cum pregatim papanasii in aparatul de vafe
Branza, zaharul, sarea, aromele si ouale se pun intr-un castron, se mixeaza bine cu mixerul pana ce devine o crema omogena.
Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca cu o spatula de jos in sus cu miscari usoare cat sa se inglobeze toata faina. Nu amestecati indelung fiindca papanasii vor deveni gumosi dupa coacere.
Cat timp aluatul e preparat, se pune aparatul la incalzit. Cand aparatul s-a incalzit bine se pune din compozitie cate o lingura plina pe fiecare parte. Se lasa capacul fara a presa si se coc 4-5 min sau poate mai putin in functie de cat de rumeni ii dorim.
Din compozitia data au rezultat 7 papanasi, insa daca doriti sa ii faceti mari, cat forma, atunci cred ca mai mult de 4 bucati nu vor iesi.
Se scot pe farfurie, se pune deasupra topping de smantana, dulceata si fructe proaspete si se mananca cu mare pofta!!
Campanie cu premii Heinner
Cu orice achizitie de produs electrocasnic Heinner, de oriunde online si offline intre 22.11.2024 si 31.12.2024 se poate participa la concurs in 2 pasi simpli:
Accesezi https://heinner.ro/electrocasnice/concurs/
Faci inscrierea cu datele personale si poza/scan dupa bon fiscal sau factura si esti inscris automat la tragerile saptamanale la sorti pentru 60 de electrocasnice sau marele premiu o vacanta de vis (voucher turistic (care poate include transport, cazare, mese) in valoare de 5000 de euro)
Succes tuturor!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!