Acesti Papanasi cu branza la cuptor sunt deosebiti. Se prepara repede, sunt pufosi, pur si simplu se topesc in gura. Nu mai este nevoie sa ii fierbem, sa ii dam prin pesmet, nu trebuie prajiti in ulei! Doar se coc la cuptor!
Mai jos aveti prezentata reteta si in format Video! Vizionare placuta!
Alte retete cu papanasi gasiti la un clic distanta pe titlul din imaginile de mai jos!
Acesti papanasi se pot servi atat calzi cat si reci, presarati cu zahar pudra sau chiar cu diferite dulceturi de capsuni, de soc, macese.
Ei vor ramane la fel de fragezi si pufosi si a doua zi! Sa vedem de ce avem nevoie la preparea lor.
Papanasi cu branza la cuptor – Ingrediente
500 g Branza pufoasa cu smantana – Delaco
( sau branza de vaci, dar aceasta se va zdrobi bine cu furculita)
120 g gris
1 praf de sare
1 lamaie
350 ml smantana de 20%
80 g zahar pudra
4 oua
4 plicuri zahar vanilat
unt pentru uns forma
Papanasi cu branza la cuptor – Preparare
Branza se pune intr-un vas si se amesteca cu 2 galbenusuri, 1 praf de sare, 2 plicuri cu har vanilat, coaja razuita de la lamaie si grisul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia si se lasa la rece pentru 1 ora.
Compozitia de branza se scoate de la rece si albusurile ramase se bat spuma. Spuma de albusuri se incorporeaza in compozitia de branza.
Din aceasta compozitie formam papanasi pe care ii vom aseza intr-o forma, vas uns cu unt.
Acestea fiind facute trecem mai departe. Punem smantana intr-un vas, adaugam cele 2 oua ramase, zaharul pudra si 2 plicuri de zahar vanilat. Se amesteca pana se omegenizeaza bine.
Din compozitia de smantana vom turna peste papanasii asezati in forma unsa cu unt si punem vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 30 minute.
Se scot papanasii din cuptor si se presara cu zahar pudra. Se servesc calzi sau reci, cu zahar sau cu dulceata.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Tony
28/09/2020 at 10:09Multumesc pentru reteta , un desert rapid si bun !
Liana Liana
28/09/2020 at 13:41Cu mare drag!
Olivia
28/09/2020 at 15:17O reteta inedita.Sincere multumiri si felicitari.
Liana Liana
08/10/2020 at 16:46Cu mare drag!