Mereu pregateam papanasii cu branza fierti ca in aceasta reteta Papanasi cu branza. Am tot vazut ca Lory, colega mea ii pregateste mai altfel decat noi asa ca am incercat si varianta ei de papanasi, Papanasi cu smantana si dulceata, putin modificata dupa gustul nostru.
Va spun sincer ne plac ambele variante, si cei fierti, dar si cei prajiti. Eu am folosit Dulceata de soc care din pacate este pe terminate, dar in acest an o sa imi fac provizii serioase.
Ingrediente Papanasi cu branza-prajiti
300 g branza de vaci (scoaca)
275 g faina
1 plic praf de copt
5 linguri zahar
3 oua
1 praf de sare (cat se ia intre trei degete)
2 plicuri cu zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
faina pentru modelat
ulei pentru prajit
smantana
dulceata de soc sau alt fel de dulceata
Mod de preparare Papanasi cu branza-prajiti
Adaugam la branza zaharul, ouale, sarea, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si amestecam. Faina se ameasteca cu praful de copt si il adaugam la compozitia de branza. Se amesteca si obtinem un aluat mai moale pe care il punem la rece pentru circa 2-3 ore (se poate pregati si lasa la rece de la o zi la alta).
Se scoate de la rece se presara suprafata de lucru cu faina si se portioneaza in 10 bucati. Se da forma de papanas, se decupeaza mijlocul si se formeaza din fiecare parte decupata 10 bilute mai mici dupa care se prajesc in baie de ulei la foc potrivit.
Aveti grija ca uleiul sa nu fie prea incins, deoarece riscati sa ii prajiti imediat deasupra, iar in interior vor ramane cruzi.
Se servesc calzi cu smantana si dulceata din abundenta. Pofta Buna !