Parfe cu cirese
E vara, e cald si nu prea ne mai dorim sa stam in bucatarie sa pregatim deserturi sofisticate cu multe creme, blaturi…
Acum e de preferat sa pregatim deserturile rapide, fara coacere dar in special inghetate cu fructe de sezon.
Cei ce sunt in criza de timp sau chiar nu doresc sa intre in bucatarie isi pot satisface pofta de inghetata din multitudinea de sortimente oferite de Selgros.
Totusi daca va hotarati sa pregatiti in casa inghetata preferata , la Selgros gasiti ingrediente de calitate inclusiv ustensilele necesare pentru preparare.
Astazi va aduc in atentie un delicios Parfe cu cirese!!
Parfeul este un desert de sezon, mai exact o inghetata cremoasa si densa fara ace de gheata ce se serveste taiat in felii.
Pentru pregatirea lui nu este nevoie sa folositi masina de inghetata.
Parfeul se monteaza intr-o tava dreptunghiulara, de preferat din silicon ca sa poata fi scos mai usor, poate fi glasat in ciocolata sau nu si se consuma alaturi de sosuri de fructe sau ciocolata.
Daca v-am facut pofta puteti incerca reteta mea !!
Pentru reusita ei trebuie neaparat sa folositi ingredient proaspete si de calitate !!
Parfait cu cirese-Ingrediente
125 g mascarpone
300 ml frisca lichida
2 galbenusuri
100 g zahar tos
70 g zahar pudra
250 g cirese fara samburi
3 crengute de menta
Glazura de ciocolata
100 g ciocolata neagra
80 ml frisca lichida
Parfe cu cirese-Mod de preparare
Ciresele spalate si curatate de samburi se soteaza impreuna cu crengutele de menta si 50 g zahar pana se inmoaie putin si sosul incepe sa se lege. Se lasa sa se raceasca inainte de a-l folosi.
Cele doua galbenusuri se amesteca bine cu 50 g zahar tos si se fierb pe baie de apa amestecand continuu pana se albesc si se ingroasa putin.
Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga crema de ou racita si frisca batuta spuma.
Se omogenizeaza si se toarna intr-o forma de chec din silicon, in straturi alternative cu sosul de cirese.
Se acopera cu o folie alimentara si se tine in congelator de pe o zi pe alta.
Ciocolata pentru glazura se topeste pe baie de apa impreuna cu frisca lichida si se lasa sa se racoreasca apoi se toarna peste parfeul bine inghetat dupa ce a fost scos din forma si asezat pe un platou.
Se introduce din nou in congelator si se pastreaza acolo pana in momentul servirii.
Se portioneaza cu un cutit incalzit si se consuma impreuna cu sos de cirese.
Pofta buna!!