Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Parfe de Vanilie cu Zmeura si Crema de Branza

parfe de vanilie cu zmeura si crema de branzaParfe de vanilie cu zmeura si crema de branza– de savurat in orice zi din an nu numai in zilele calduroase de vara. Desi inca nu e vara, temperaturile crescute, te fac sa iti doresti deserturi racoroase si savuroasa.
Tocmai de asta va recomand sa incercati aceasta reteta de parfe, e cremos si se face extrem de usor.
Parfe de vanilie si crema de branza, un desert ce nu trebuie sa lipseasca din frigiderul dvs!!

Parfe de vanilie cu zmeura si crema de branza-Ingrediente

300 ml smantana pentru frisca
2 galbenusuri
2 linguri cu lapte
140 gr branza pufoasa cu smantana Delaco
75 g zahar tos
3 linguri zahar pudra
esenta de vanilie (fiola 2 ml)
250 g zmeura congelata
Glazura
100 gr ciocolata neagra
100 ml frisca lichida
fulgi ciocolata alba

parfe-ingrediente

Mod de preparare- Parfe de vanilie cu zmeura si crema de branza

Galbenusurile amestecate cu zaharul tos si laptele se fierb pe baie de apa amestecand continuu pana ce compozitia capata consistenta si o culoare galbuie deschis. Cat timp compozitia se racoreste, batem frisca spuma iar crema de branza o mixam impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Peste compozitia de branza adaugam compozitia de galbenusuri si omogenizam. Adaugam si frisca batuta spuma si o incorporam cu miscari usoare. La final adaugam zmeura congelata sau proaspata .
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de chec din silicon(daca nu aveti o forma de silicon, puteti folosi o forma de chec tapetata cu folie de plastic ).

parfe-preparare

Se da la congelator cateva ore bune sau peste noapte.
Cand e congelat se scoate din forma si se glaseaza cu glazura de ciocolata care am pregatit-o din ciocolata si frisca amestecata pe baie de apa pana la omogenizare.
Dupa ce am glasat parfeul, il introducem din nou la congelator pana ce glazura se intareste.
Se feliaza cu un cutit fierbinte si se serveste cu mare pofta!!

parfe de vanilie cu zmeura si crema de branza

Pofta buna!!

parfe de vanilie cu zmeura si crema de branza

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram