Parfe de vanilie cu zmeura si crema de branza– de savurat in orice zi din an nu numai in zilele calduroase de vara. Desi inca nu e vara, temperaturile crescute, te fac sa iti doresti deserturi racoroase si savuroasa.
Tocmai de asta va recomand sa incercati aceasta reteta de parfe, e cremos si se face extrem de usor.
Parfe de vanilie si crema de branza, un desert ce nu trebuie sa lipseasca din frigiderul dvs!!
Parfe de vanilie cu zmeura si crema de branza-Ingrediente
300 ml smantana pentru frisca
2 galbenusuri
2 linguri cu lapte
140 gr branza pufoasa cu smantana Delaco
75 g zahar tos
3 linguri zahar pudra
esenta de vanilie (fiola 2 ml)
250 g zmeura congelata
Glazura
100 gr ciocolata neagra
100 ml frisca lichida
fulgi ciocolata alba
Mod de preparare- Parfe de vanilie cu zmeura si crema de branza
Galbenusurile amestecate cu zaharul tos si laptele se fierb pe baie de apa amestecand continuu pana ce compozitia capata consistenta si o culoare galbuie deschis. Cat timp compozitia se racoreste, batem frisca spuma iar crema de branza o mixam impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Peste compozitia de branza adaugam compozitia de galbenusuri si omogenizam. Adaugam si frisca batuta spuma si o incorporam cu miscari usoare. La final adaugam zmeura congelata sau proaspata .
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma de chec din silicon(daca nu aveti o forma de silicon, puteti folosi o forma de chec tapetata cu folie de plastic ).
Se da la congelator cateva ore bune sau peste noapte.
Cand e congelat se scoate din forma si se glaseaza cu glazura de ciocolata care am pregatit-o din ciocolata si frisca amestecata pe baie de apa pana la omogenizare.
Dupa ce am glasat parfeul, il introducem din nou la congelator pana ce glazura se intareste.
Se feliaza cu un cutit fierbinte si se serveste cu mare pofta!!
Pofta buna!!
Comentarii recente
olivia
18/04/2016 at 15:48Felicitari!Reteta dumneavoastra m-a cucerit.
Loredana
25/04/2016 at 10:48Multumesc!!
florina vlad
09/06/2016 at 12:12este foarte buna prajitura. Insa eu când am facut-o am pus in compozi
tia de oua si un pliculet de gelatina ca sa tina compozitia tare si a iesit asa cum trebuie.