Dragilor astazi va ispitesc cu un desert elegant plin de aroma si savoare. Un desert ce se pregateste relativ usor si care poate fi servit la o cina sau un pranz cu familia.
Pere posate in vin alb cu crumble de nuci si crema de mascarpone- se monteaza direct pe farfurie asa ca toate elementele ce alcatuiesc acest desert pot fi pregatite din timp chiar si cu o zi inainte.
Langa acest desert recomandam un Maiastru Muscat Ottonel de la Crama Oprisor, un vin fin si relaxant cu arome intense de flori de salcam si piersici albe, prietenos la degustare și cu nuante de pepene galben in postgust.
MAIASTRU
”Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.
Măiastra, pasărea ilustrată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată, în legendele populare româneşti, cu forţe magice inepuizabile. Ea exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare.
In aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, putând fi un liant între abstract şi concret.
Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte.
Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinute de o aciditate distinsă.
O alternativă elegantă, reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.”
Va las doua retete langa care ati putea savura acest vin fin si relaxant…click pe poza pentru retete!!
Pere posate cu crumble de nuci- Ingrediente
- Pere posate in vin
- 6 pere conference
- 400 ml vin alb demisec
- 300 ml apa
- 200 g zahar
- 2 lg zeama de lamaie
- 1/2 baton vanilie
- 2 stelute anason
- un praf de sare
- Crumble de nuci
- 50 g unt
- 50 g faina
- 50 g zahar de cocos sau alb
- 50 g amestec de nuci(alune padure, nuci, caju…)
- un praf de sare
- Crema de mascarpone
- 250 g mascarpone
- 200 g smantana pentru frisca
- esenta de vanilie
- 70 g zahar pudra
Cum pregatim perele posate in vin
Pentru inceput pregatim perele posate in vin. Perele coapte dar ferme la atingere se curata de coaja fara a indeparta codita si se stropesc cu zeama de lamaie.
Intr-o cratita se pune vinul, apa, zaharul, batonul de vanilie, stelutele de anason si sarea. Se adauga perele si se da la foc potrivit pana ce da in clocot. Se micsoreaza flacara si se lasa la fiert pana ce perele sunt patrunse si lichidul devine licoros.
Se da deoparte si se lasa sa se raceasca, lasand perele in lichid.
Cum preparam crumble-ul de nuci
Untul rece taiat cubulete se amesteca cu mana cu zaharul, faina si nucile maruntite grosier pana se obtine un aluat sfaramicios. Se pune la frigider pentru 30 min apoi se intinde pe hartie de copt si se coace in cuptor pentru 15 min la 170 C .
Cand a devenit rumen si crocant se scoate si se lasa la racit. Se marunteste cu mainile sau cu un robot daca il doriti mai fin.
Crema de mascarpone si vanilie
Frisca si crema de mascarpone rece se pun intr-un castron, se adauga vanilia si zaharul podra si se mixeaza pana ce crema capata consistenta. Se pastreaza la rece inainte de folosire.
Cum asamblam desertul cu pere posate
Perele se scot din sirop si se feliaza pe lung in asa fel incat sa nu se desprinda de codita, formand un evantai. Se aseaza pe farfuria de servire impreuna cu trei moturi de crema si crumble de nuci si se toarna deasupra perei putin din siropul de vin.
Aranjarea in farfurie poate fi facuta dupa imaginatia fiecaruia. Alaturi serviti un vin Maiastru Muscat Ottonel bine racit.
Sa aveti spor si pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!