Un dulce usor de preparat in zilele toride de vara
Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie .
4 bucati pere nu prea coapte cu codite
3 linguri miere de albine
100 gr ciocolata menaj neagra
100 gr cicolata menaj alba
50 ml lapte
50 gr fructe confiate
Cum preparam ? Nimic mai simplu !
Taiem un pic capetele de jos de la pere sa putem sa asezam perele in picioare pe farfurie.
Razuim ciocolata alba si neagra pe razatoarea fina ,la fiecare adaugam cate 25 ml lapte. Punem cei 100 gr ciocolata neagra razuita cu 25 ml lapte la foc sa se topeasca apoi tavalim 2 pere prin ea . Punem pe farfurie si dam perele trase in glazura neagra la rece sa se intareasca. La fel procedam si cu celelalte 2 pere pe care le tavalim in ciocolata alba.
Preparam un sos dulce simplu din miere si fructe confiate .Cum ? Usor …. Punem 3 linguri de miere la topit apoi adaugam fructele confiate si lasam pe foc cateva secunde. Sosul de miere si fructe asezam pe farfurie si peste asezam perele trase in ciocolata( cand glazura de ciocolata e intarita).
Pofta Buna !!!!
Comentarii recente
LORY
21/07/2008 at 21:14usor de facut si foarte bun :)yammy
Felicitari arata foarte bine
Anonymous
15/05/2011 at 16:45am facut si eu si iesit super FELICITARI
Iuliana
30/09/2012 at 18:34Am facut si eu ,dar perele le-am fiert inainte in vin indulcit si aromat ,le-am lasat de seara pana dimineata sa se scurga ,apoi le-am tavalit in ciocolata . un desert usor de facut si ingenios totodata .Sa ne traiti fetelor ,si mii de multumiri .