Prajitura de casa Acoperis de Casa este o varianta rapida. Aceasta prajitura o putem prepara cu diferite budinci de arome diferite, dar putem prepara chiar noi budinca daca avem timp mai mult la dispozitie. Prajitura in sine este foarte buna si usor de preparat. Nu iti trebuieste mare stiinta in ale bucataritului pentru ca sa o poti prepara. Alte prajituri la fel de rapide va recomandam sa vedeti la categoria Deserturi Rapide. Alaturi de acest dulce se poate servi un vin Sfanta Ana de la Crama Oprisor ,un vin puternic, tandru si dulce ….
Ingrediente :
1 foaie mare de napolitana,
circa 36 piscoturi,
250 g unt sau margarina Rama,
2 plicuri de budinca ciocolata (poate fi si cu alte arome),
500 ml lapte,
200 g zahar,
Preparare prajitura:
Taiem foaia de napolitana in 3 parti in asa fel incat pe partea de jos sa incapa una langa alta 3 piscoturi.
Budincile (putem prepara budinca de ciocolata noi daca dorim , vedeti reteta budincii de ciocolata AICI )le amestecam cu zaharul si adaugam treptat laptele rece. Punem la fiert pana se ingroase. Lasam budinca la racit si intre timp spumam untul (margarina) cu 3 linguri zahar pudra. La untul spumat adaugam apoi treptat budinca racita si spumam cu mixerul mai departe pana crema se omogenizeaza.
Asamblare prajitura:
Peste partea mai lata de napolitana punem un rand de crema peste care vom aseza piscoturile in asa fel incat sa incapa 3 una langa alta dupa cum am spus si mai sus. Peste aceste piscoturi asezam un alt rand de crema, apoi un rand cu doua piscoturi , din nou crema apoi un rand de un singur piscot pe mijloc si deasupra punem restul de crema ramas. Asezam de o parte si alta celelate doua fasii de napolitana incat sa formeze un acoperis si glasam cu glazura de ciocolata. Lasam la rece pana a doua zi apoi feliem si prajitura se poate servi.
Pofta Buna !
Comentarii recente
Barba Lata Cristian Marian
22/12/2012 at 19:45cu ce pot inlocui foaia de napolitana?
multumesc,sarbatori fericite!
alina
24/12/2012 at 12:54cu un blat subtire
il coci intro tava il lasi s ase raceasc si apoi il tai
alina
24/12/2012 at 12:54nu se mai intelege…250 gr de zahar pudra sau tos?? si din alea 250 gr de zahar oprim 3 linguri??????????
Florin Molnar
26/12/2012 at 03:41piscoturile se inmoaie inainte sau nu? ma gindesc sa nu ramina prea tari ???
Multumesc de reteta, arata bine si sper sa-mi iasa si mie 🙂
camelia cionca
02/11/2013 at 13:21Am facut prajitura…o reteta super!,in loc de budinca am facut o crema ganache,e o praji – super rapida si de efect!va multumesc de reteta…toata stima……
Daniela Falcau
19/02/2014 at 22:03FELICITARI ! SUPER RETETA !
LoredanaCarp
25/02/2014 at 15:56Multumim!!