Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura
Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura e o alta prajitura din seria prajiturilor cu fructe de sezon si fara coacere .
Fiindca caldurile si-au facut prezenta iar cuptorul este din ce in ce mai greu de folosit, incerc sa ma orientez catre deserturi cat mai usor de pregatit si fara coacere.
Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura pot sa spun ca e delicioasa .Mai mult dureaza sa imi pregatesc ingredientele decat modul de preparare.
V-o recomand cu incredere !!
Puteti folosi fructe la alegere !!
Ingrediente
200 g biscuiti digestivi
100 g unt topit
Crema
250 g mascarpone Delaco
250 g branza proaspata de vaci 0,02% grasime Delaco
250 g miere de albine de salcam (sau zahar pudra)
250 ml frisca lichida
coaja de la o lamaie
o esenta vanilie (fiola 2ml)
10 g gelatina
300 g zmeura proaspata
Mod de preparare
Biscuitii se pun intr-un robot de bucatarie si se maruntesc pana ajung sa arate ca un pesmet.
Peste biscuitii maruntiti adaugam untul si mixam in continuare pana ce compozitia se omogenizeaza.
Tapetam o forma rotunda(26 cm) detasabila, cu hartie de copt, intindem compozitia de biscuiti intr-un strat uniform si presam cu o lingura.
Dam tava la rece pana ce pregatim crema.
Punem la hidratat gelatina in 50 mi apa rece.
Intr-un castron punem mierea de albine adaugam branza de vaci si crema de mascarpone si mixam pana se omogenizeaza foarte bine .
Aromatizam compozitia cu razatura de lamaie si esenta de vanilie .
Incalzim gelatina cat sa se dizolve (fara a da in fiert) si o adaugam peste compozitia de branza , omogenizand.
Batem frisca spuma si o adaugam peste crema de branza , incorporam bine.
Scoatem tava de la frigider si turnam crema alternand in straturi cu zmeura proaspata.
Nivelam bine si dam tava la rece pentru cateva ore .
Decoram cu zmeura proaspata si portionam dupa preferinta!!
Comentarii recente
Macy Mac
30/06/2013 at 00:21Aratat super bine si e minunat fara coacere:)
LoredanaCarp
21/07/2013 at 10:59Multumesc!!
Terinte Cristina Elena
18/07/2013 at 16:02La Lidl au o branza pentru prajituri la galetusa de 1 kg si e 12,99 si e ca o spuma. Merge perfect la orice prajitura gen „cheesecake” cu fructe de sezon !
LianaFilipas
20/07/2013 at 10:03Multumesc , Cristina. Azi am drum pe la Lidl si ma uit daca gasesc . O zi frumoasa iti doresc !
Terinte Cristina Elena
20/07/2013 at 13:18Ieri am luat si eu o galetusa , dar nu gasesc fructe de padure in nici o piata bacauana, asa ca trebuie sa mai astepte branza in frigider. O zi buna si spor la prajiturit !
LoredanaCarp
21/07/2013 at 10:58Elena poti folosi caise.
yoana_naomy
07/08/2013 at 19:30eu nu pot sa manac multa vrisca
zara
17/10/2013 at 13:38Cum faceti forma aceea de deasupra?
LoredanaCarp
17/10/2013 at 20:33Zara am un piaptane special de patiserie .Se gaseste in comert
Laura Camelia Andriesei
29/01/2014 at 01:45As putea folosi crema asta si la un tort imbracat in fondant?
LoredanaCarp
29/01/2014 at 17:51Da , de ce nu?