1.6 kg iaurt (4 cutii a cate 400 gr fiecare )
24 linguri zahar
400 gr biscuiti patrati
1 borcan compot piersici(sau caise)
4 plicuri zahar vanilat
3 plicuri nes sau 4 lingurite
3 plicuri gelatina fina maruntita
150 ml apa rece
2 tavi de chec
folie alimentara
Preparare :
In doua vase pun cate 2 cutii iaurturi .Adaugam in fiecare vas cate 12 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat si amestecam bine pana se omogenizeaza. Intr-un vas adaugam piersicile taiate cubulete si in celalat adaugam cele 3 pliculete de nes.
Cele trei plicuri de gelatina le inmuiem in 150 ml apa rece ,apoi punem vasul pe foc sa se topeasca (atentie !!! nu lasam sa fiarba , lasam pana cand devine calduta si gelatina se topeste ). Impartim gelatina in mod egal in cele doua vase in care avem compozitia de iaurt si amestecam pentru a se omogeniza .
In zeama ramasa de la compotul de piersici se inmoaie biscuitii( biscuitii doar ii scufundam in zeama….) si ii asezam in tava de chec in care am pus in prealabil folie alimentara( lasam marginile foliei mai lungi ). Peste primul rand de biscuiti turnam jumatate din compozitia alba de iaurt cu fructe , acoperim din nou cu un rand de biscuiti inmuiati apoi rasturnam jumatate din compozitia de iaurt cu nes si acoperim si acest start cu un rand de biscuiti inmuiati. La fel procedam si cu restul de compozitie ramas.
Acoperim cu folie si dam tavile de chec la frigider pentru cel putin 2-3 ore (eu le las de obicei de pe o zi la alta la rece ).
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
Diana
03/05/2009 at 14:41Stiu ca e bun, ca mai fac si eu din cand in cand cate ceva asemanator.
Ina
03/05/2009 at 18:45Arata de milioane!!!
Jacktels Kochbuch
03/05/2009 at 19:35Hallo mLia,
minunatä Creation.Compliment mare.
Sint asa de obraznic si trag o Copie pentru mine…Multumesc mult
Salutäri Jacob
alison
03/05/2009 at 21:20minunata,seamana cu un vitraliu!
irina
03/05/2009 at 23:21Salivez ori de cate ori ajung pe blogul acesta…Nu pot sa spun decat ca fantezia si priceperea sunt la ele acasa…adica aici.
Felicitari!
irina
Miha
04/05/2009 at 22:33Arata extraordinar de delicioasa!!! Felicitari! O s-o fac si eu cat de curand!
Leila
05/05/2009 at 11:06Multumesc Ina .
Leila
05/05/2009 at 11:07Jack , linistit trage copii ;),urmeaza sa prepar tortuletul acela simpatic al tau 😉
Leila
05/05/2009 at 11:08Mai ales daca puneam gelatina colorata in ea ! Uite ce idee buna mi-ai dat Alison 🙂
Multumesc !!!
Leila
05/05/2009 at 11:09Nici chiar asa Irina 🙂 , mai avem inca multe de invatat 🙂
Leila
05/05/2009 at 11:10Miha , merita sa o incerci . Simplu de facut , nu trebuie sa coci 😀
Astept impresii 🙂
codeus
06/05/2009 at 13:01mmmm abia astept o sa fac si eu cat de curand.de cand cautam eu ceva retzete de prajituri”reci”.bine ca am dat peste voi fetelor.nu va mai „las”din mana
Leila
07/05/2009 at 23:38Codeus , daca ai timp si rabdare sa cauti mai gasesti cateva dulciuri „reci” 🙂