Prajitura din Resturi de Cozonac, este o prajitura dupa cum scrie si in titlu din resturi de cozonac. Bunicile sa nu arunce ramasitele de cozonac pregateau aceasta asa zisa Prajitura. In zona noastra desi erau vremuri grele pe vremea lor se mai gaseau budinci aduse din Ungaria, dar cand era lipsa tin minte ca bunica facea o crema fiarta cu gust de vanilie pe care o folosea la preparare.
Ingrediente Prajitura din Resturi de Cozonac:
Resturi de cozonac (indiferent ca este cu mac, rahat, nuca, cacao)
dulceata de caise, gutui, piersici…
2 plicuri budinca cu gusturi diferite
1 l lapte
10 linguri zahar
2 plicuri glazura cu gust de lamaie (sau glazura de ciocolata)
6 linguri zahar
350 ml apa
1 fiola esenta rom
Preparare Prajitura din Resturi de Cozonac:
Preparare Sirop pentru insiropat
6 linguri de zahar caramelizam si o stingem cu 250 ml apa . Lasam sa dea in clocot pana se topeste zaharul si adaugam fiola de esenta de rom . Lasam acest sirop deoparte la racit.
Praful de budinca impreuna cu 5 linguri zahar o amestecam bine apoi treptat adaugam 500 ml lapte rece apoi il fierbem pana se ingroase. La fel procedam si cu cealalta budinca.
Intr-o forma de tort detasabila ,tapetata cu folie de impachetat , punem un rand din cozonacul feliat si uns desupra cu dulceata de caise .
Stropim feliile de cozonac cu siropul de zahar ars , (eu l-am insiropat bine ..) apoi am turnat peste cozonac unul din budincile fierbinti.
Acoperim cu alte felii de cozonac unse si ele cu dulceata si insiropate si ele,iar deasupra turnam cealalta budinca fiebinte. Acoperim cu felii de cozonac unse cu dulceata (dulceata sa fie in strat subtire ) apoi deasupra turnam glazura cu gust de lamaie (dar poate sa fie si ciocolata sau caramel …) si lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore.
Dupa ce a racit taiem felii si se serveste cu toping de ciocolata, fructe , frisca …
Sectiune si Prajitura din Resturi de Cozonac intreaga
[amd-yrecipe-recipe:125]
Pofta Buna !!!
Comentarii recente
Mariana
17/01/2010 at 17:29Buna idee,arata tare bine si cred tare gustoasa!
Va imbratisez cu drag!
ellis
17/01/2010 at 17:52BRAVO, SUPER…mie nu imi vin idei de astea decat …dupa ce arunc ramasitele…
Adela
19/01/2010 at 20:00Multumesc pentru reteta
tequila_cu_varza
20/01/2010 at 00:40Cred ca este delicios…bine „gandit” 😉
Flori M
20/01/2010 at 11:12Buna ziua!
Imi place foarte mult blogul Dvs. si as fi tare incantata daca am putea face un schimb de linkuri. Adresa blogului meu http://bucatariaportocalie.blogspot.com/
Multumesc frumos!
O zi minunata!
Flori
ttricker
21/01/2010 at 19:07Salut,
superbe retete, trimite-mi te rog un mail la claudiu@pronat.ro 🙂