Prajitura Fanta la Pahar este o varianta rapida al clasicei prajituri Fanta. O recomand sa o incercati mai ales pe timp de vara caci reteta nu necesita coacere, se prepara rapid este delicioasa si in aceasta varianta prezentata. Prajitura Fanta la Pahar este un desert rapid. Poate va intereseaza si o alta varianta tot rapida si anume Prajitura Fanta Rapida.
Ingrediente Prajitura Fanta la Pahar :
1 kg branza dulce
200 gr zahar pudra
250 g margarina Rama (cub, sau unt )
750 ml suc Fanta (de portocale sau lamaie)
2 plicuri cu budinca de vanilie (sau lamaie)
1 pachet piscoturi de sampanie
Preparare Prajitura Fanta la Pahar :
Branza impreuna cu 200 gr zahar pudra se amesteca si se adauga 250 gr margarina Rama (sau unt) spumata in prealabil cu 2 linguri zahar pudra. Piscoturile de sampanie le taiem in 3 sau 4 bucati le asezam in pahare deasupra punem crema de branza 2-3 linguri (sau dupa masura paharului folosit, se pot pune si mai multe linguri daca doriti) si se trece la prepararea gelatinei ce o vom turna deasupra cremei de branza.
Preparare gelatina Prajitura Fanta la Pahar :
Cele 2 plicuri de budinca le amestecam cu 2 linguri de zahar si treptat adaugam 750 ml suc Fanta (de portocale sau lamaie), si punem la fiert acest amestec pana se ingroase. Gelatina astfel obtinuta se lasa putin sa se racoreasca avand grija sa nu se inchege si apoi se toarna peste crema de branza. Se lasa la racit dupa care se poate servi. Am decorat deasupra cu fructe confiate dar puteti la fel de bine sa serviti Prajitura Fanta la Pahar cu frisca…
Comentarii recente
Iancu Lubita
24/05/2013 at 16:00waw,ce frumusete!!banuiesc ca gustul e pe masura!!