Prajitura Padurea Neagra la Pahar
Prajitura Padurea Neagra este o prajitura de casa deosebita si in curand o voi presta si pe aceasta. Deocamdata va prezint varianta rapida a acestei prajituri de casa. Nu este nevoie sa pornim cuptorul, merge preparat foarte repede si te scoate din impas in cazul ca ai musafiri neanuntati. Daca ai ingredientele la indemana nu iti ia mai mult de 15 minute sa incropesti aceasta Prajitura Padurea Neagra in varianta rapida. Deci avem din nou o prajitura rapida, un desert rapid care pe cat de repede se prepara, pe atat de repede dispare.
Ingrediente Prajitura Padurea Neagra la Pahar :
500 g branza dulce(scoaca)
1 fiola vanilie
2 lingurite zeama de lamaie
5 linguri zahar pudra
200 ml iaurt
400-500 g visine fara samburi (merg folosite visinele si din compot)
12 bucati piscoturi de sampanie
100 ml lapte
2 lingurite cacao instant
Preparare Prajitura Padurea Neagra la Pahar :
Foarte simplu de preparat aceasta prajitura rapida ce nu necesita coacere. Taiem piscoturile in 3 bucati. Cacaua instant o dizolvam in laptele caldut. Trecem prin laptele cu cacao bucatile de piscot si le punem direct in pahare. Paharele le punem la rece pana pregatim restul de ingrediente trebuincioase.
Branza dulce (aici puteti folosi orice varianta de branza, mai grasa , mai slaba, crema de branza, mascarpone, urda, la alegerea fiecaruia) o punem intr-un vas mai adanc.Adaugam fiola cu esenta de vanilie, zeama de lamaie, zaharul si iaurtul. Cu ajutorul unui mixer spumam branza timp de 2-3 minute.
Peste piscoturile deja asezate in pahare punem crema de branza, iar deasupra punem din abundenta visine (eu am folosit visine fara samburi ce le-am pus la pastrare pentru iarna Aici poti vedea reteta de visine conservate la rece). Si iata cat de repede se prepara la rece fara sa folosesti cuptorul aceasta Prajitura Padurea Neagra la Pahar.
Sa aveti spor !